![]() |
Jeśli posiadasz Lite-on SOHW 1673S - 1693S to zapomnij o niższych faktorach zapisu. Te dwie nagrywarki cechuje tylko podwyższony zapis. Czyli przy płytach x8, masz zapis tylko x8 i x6. Proponuję przerobić bios OmniPatcherem na niższe prędkości zapisu, ale wtedy ingerencja w bios powoduję utratę gwarancji.
|
Cytat:
Ażeby po raz n-ty wyjaśnić to co wyjaśnione I do kogoś, kto nie napisze po prostu: SZUKAJ!!! :czytaj: :D |
czyli? proszę o pomoc... Do kogo mam się zgłosić z tym problemem?
|
Cytat:
Ale to juz niech wyjaśni ktoś inny :taktak: :jezyk: |
oj, sory! Najmocniej przepraszam, te wszystkie płytki które wymieniłem, to płytki nie rw, lecz +r czy też -r
|
Probowałem na: Verbatimy Dvd+rw, Sony Dvd-rw, dvd+rw, tdk dvd+rw, platinum dvd+rw, wszystkie możliwością nagrywania powyżej x4
|
Cytat:
I z jakimi indeksami nagrywania są? :idea: |
A ja także mam pewien problem. Nagrywarkę kupiłem przeważnie po to by nagrywać gierki na ps2. Testowałem nagrywarkę na 4 różnych markowych płytach, a nawet pięciu. Gdy chcem nagrywać, a wiem, że na ps2 powinno nagyrwać się z prędkością x4, otóż z taką prędkością, nie mogę jej ustawić ;/. Mam do wyboru x6 i x8, a mniejszych nie mam. Tylko na płytach Platinum DVD+rw i Sony DVD-rw da sie nagrywać z taką prędkością. Ale z tego co wiem, to minusy strasznie męczą laser konsolki, a w Platinumy jakoś nie wierzę... Zaznaczam że próbowałem na kilku programach. Nero i Alcohol najnowsze wersje i DVD decrypter, który miał do zaznaczenia x4, ale nagrywał z prędkością x6 ;/. Pomocy!
|
Cytat:
Lektura forum pozwoli zweryfikować ten pogląd Choć zazwyczaj tak jest, to nie zawsze TDK = dobra płyta :nie: Polecam to sprawdzić i zacząć od tego :czytaj: |
Poniewaz znalazłem trochę czasu zaktualizowalem sobie bios do mojej nagrywarki. Niestety ale płyt tych DVD+RW (noname) dalej nie nagrywa. Myślę że to wina płyt. Dla pewności kupię sobie jedną jakąś markową DVD+RW i przetestuję. Dam znać.
|
Właśnie zmienilem bios na ten SH09 (chyba tak się nazywal). Sprawdze czy juz nie będzie klopotów z obsługą płyt DVD+rw z którymi miałem problem.
|
Cytat:
|
Problem z Liteone SOHW-1693S
Ja mam troszke inny problem niz opisywany przez Kolege. Nie robilem jeszcze prob z plytami RW. Natomiast mam problem z nagrywaniem plyt DVD R+ Gdy nagrywam dane nagrywarka je nagrywa, ale przy weryfikacji kompilacji mam mase bledow. Faktycznie pozniej nie wszystkie dane z plytki daja sie przeczytac. Przy nagrywaniu DVD R- taki problem nie wystepuje. Plytki sa dobre bo uzywam TDK. W nagrywarce w pracy (LG) bez problemu sie nagrywaja zarowno w R+ jak i R-. Uzywam Nero 6.6.0.15a. Jezeli ktos ma jakis pomysl to prosze o uwagi.
|
Wlaśnie teraz przeczytalem w którymś wątku. Dobrze wiedzieć na przyszłość.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |