![]() |
Bateria z laptopa - padla??
Witam!
Mam problem - dzis laptop (pracowal na baterii) nagle sie wylaczyl - myslalem ze bateria padla wiec podlaczylem zasilanie i ja naladowalem. Jednak teraz na baterii laptop juz sie wogole nie wlacza :( Bateria - byla regenerowana ale nie przeze mnie, taka juz kupilem. Ale byla w miare sprawna, komp chodzil na niej niecale 2h (compaq armada m700). Mam takie pytanie - czy to padly ogniwa, czy elektronika baterii, czy moze jakis uklad w laptopie? Na zasilaczu wszystko chodzi ok, baterie jak pomierzylem miernikiem to najwieksze napiecie bylo kolo 3V a bateria powinna miec 14,8V. Macie jakies pomysly? Bo nie wiem czy warto kupowac nowe ogniwa jesli to np elektronika baterii padla albo cos w kompie. Z gory dzieki za pomoc. |
wygląda na pad elektroniki.
gdzieś na forum było kilka razy na tematy ogniw, ktos zawsze podał link do ciekawej stronki o ogniwach wszelkiej maści. nawet kilka razy z niego korzystałem ale zawsze jakoś nie dodawałem tego do zakładek :( poszukaj to cos znajdziesz |
Hej
Dzis z bratem rozebralismy cala baterie i pomierzylismy wszystkie ogniwa - wygladaja na sprawne, poza tym na wyjsciu wszystkich polaczonych ogniw jest napiecie, a po przejsciu przez elektronike juz nie ma :( Ktos sie orientuje czy wogole ktos naprawia taka elektronike do baterii czy raczej jestem skazany na kupno nowej? Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:49. |