![]() |
Nagrywa ale nie ma na płycie danych - TEAC
Witam
Problem polega na tym iz: Wsadzam plytke, zaczyna sie wypalac, wszystko przebiga normalnie jak do tej pory. Ale teraz najzabawiniejsze, po nagraniu gdy wkladam plyte do nagrywarki (bo w zwyklym napedzie nie odczytuje) po wejsciu na plyte nic na niej nie ma, etykiety plyty tez nie ma, jakbym czyta wlozyl, ale program do nagrywania pokazuje ze jest pelna i nie nadaje sie juz do nagrania. Czyli nagrywa, ale nie nagrywa :'( :buu: :help: Nic z nagrywarka nie robilem, nie wgrywalem nowego firmware'u. Moj model nagrywarki to TEAC CD-W540E. Zmiana programu do nagrwania tez nie pomogla. Co o tym sadzicie, moze macie jakies lekarstwo? Pozdrawiam ZupaHIP |
A nie robisz przypadkiem symulacji zapisu
|
raczej napewno nie robie symulacji :nie: bo w koncy wzrokowo jak patrze na plyte to widze wypalona czesc
|
Może sprawdź u kogoś tą płytkę, jesli bedzie ok to być może trzeba jeszcze raz zainstalować aspi. A inne płytki chodzą normalnie, czy tylko ta 1 ?
pozdro. |
Probowalem nagrac plyte CD-RW, ktora wczesniej nagrywalem i to samo, co ze zwyklymi plytkami. Przeinstalowalem ASPI i ciagle to samo :'(
|
Podłącz nagrywarke u znajomego i wtedy sprawdz. Jak bedzie ok to pewnie cos masz w systemie.
|
...a płyty? próbiwałeś na innych?. Dla pewności sprawdż napęd na innym kompie jak pisze kolega wyżej.
|
Dzia za pomoc. Na drugim kompie dziala. No to w takim ukladzie cos nie tak z moja plyta glowna lub sterownikami do niej. Bo po wymianie plyty glownej taki cyrk sie zaczal. Mam MSI K7N2 Delta2-FSR i najnowsze sterowniki wersji 5.10, a testowalem na innych plytach z KM266 i nForce4 SLI i dziala dobrze. Co proponujecie dla mnie w takim ukladzie? Wina sterownikow?
|
Jesli wymieniales plyte glowna to reinstal windowsa.
Wlasciwie to winda miala prawo w ogole ci nie wystartowac. |
No to oczywiste ze przeistalowalem Windowsa, poza tym Windows nie wystartowalby z po przesiadce z VIA na nForce, bo inny chipset. Poprobuje z innymi wersjami sterownikow
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:45. |