![]() |
mgit
kupuje wlasnie samsunga wiem ze sa nie do zdarcia bo jednego mam juz 3 lata , gosc od ktorego go kupuje na allegro pisze ze to nie sa dyski poserwisowe |
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze - odwiedziłem strony producentów - np. Seagate, WD - i są tam opisane także dyski 40 GB - nawet na stronach WD można je kupić - http://store.westerndigital.com/product.asp?sku=1638613 Inna kwestia, że to też mogą być leżaki - ale czy to przeszkadza w czymś ? Po drugie - może i kupują je tylko Polacy itd. - ale ma prawo je kupić każdy, kto chce najtańszy dysk, a także - co najważniejsze - nie potrzebuje większego dysku ( a mniejszych niestety nie ma). Oczywiście prawdą jest, że taki 80 GB wychodzi dużo bardziej opłacalnie. A jeśli poserwisowe traktowane są jak nowe - nie wiem, w USA można kupić sprzęt poserwisowy jako "refurbished" - a jeśli w Europie wciska się taki jako nowy - to tylko przykre :smutny: Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Leżaki > z całej europy i nie tylko > bo kto dzisiaj kupje 40GB ??? polak, ruski, białorusin ??? Ci co mają stare MoBo > cena 40GB jest zupełnie nie atrakcyjna. Poserwisowe są traktowane jak nowe... Przecież nie pójdą na złom... Ktoś je kupi... Ale nie przejmuj się tym co piszę! 8 ) |
Kup sobie 40 GB Samsunga są nie do zdarcia 2,5 roku i po dziś dzień chodzi a miałem jeszcze (sprzedałem) 3,2 Gb też Samsung'a który miał okrongłe 8 lat, i chodzi u kumpla po dziś dzień :)
|
Cytat:
Czyli mam rozumieć, że te wszystkie dyski 40 GB, które można kupić w każdym prawie sklepie, to są wszystko leżaki ?? (no chyba nie poserwisowe, jak nowe). Bo jestem zaskoczony. A jeśli leżaki - to chyba i tak niezbyt stare - więc czy to jakaś różnica ?? ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
Nie podejrzewam aby był do dostania nowy HDD 40GB > od dawna nie są produkowane. To co jest to są dyski poserwisowe bądź leżaki magazynowe. 8 ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A akurat do używanych dysków nie mam tak do końca przekonania. Choć z drugiej strony, mój kupiłem też używany z całym kompem i jakoś jeszcze działa ;) ro29 |
Cytat:
że nie nówka to też wiem :D tylko że działa bez zarzutów czyli za 80 200zł rozsądna cena? (nówke oczywiscie) |
Ja mam Seagate Barracuda ATA V 80 GB o pojemności 74,5 GB :podbite: Na takich to tylko :bicz:
|
Cytat:
W pierwszej kwestii - chyba już to ktoś wyjaśnił i jest to normalne - choć chyba powinienieś mieć coś około 78 GB ?? Co do firmy - każdy poleca coś innego - modne i ponoć dobre są teraz Samsungi, Seagate ma tę zaletę, że mają 5 lat gwarancji, a WD są bazując na moich doświadczeniach - wytrzymałe. Więc trudno coś polecić ;) A co do ceny - te 120 zł na Allegro - to raczej na pewno nie była nówka ;) W Proline dyski 80 GB -> 199 zł - 235 zł A to jest w miarę tani sklep, z tego co wiem. Pozdrawiam ro29 |
ja mam 80 i widzi mi ją jako 75 Gb :D a jakiej firmy polecacie kupić dysk?? 80 ?? I ile teraz leci 80? Kumpel na allegro kupił za 120 zł. Rozsądna cena??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:44. |