![]() |
jak zacząć zabawe ze zgrywaniem z kamerki ?
witajcie
tak jak w temacie... chiałbym pozgrywać materiał z źródeł analogowych takich jak kamera analogowa lub magnetowid... moj komp to Athlon 1800, Geforce 3, 516 pamieci DDR, dysk 80 gb. Moja karta graficzna nie obsługuje zgrywania dlatego zastanawiam sie na zakupie karty video (jaka polecacie) bo z tego co wiem karty Tv nie dają takiej jakosci jak katy Video... jaki sofcik na początek ?? dzieki za pomoc pozdroofka |
no ja tez :)jaki masz kabel do polaczenia kamery z kompem gdzie go mozna kupic ?
|
@meti Przejrzyj karty na stronie Pinnacle. Z tańszych rozwiązań to widziałem karty Prolinka i Avermedia.
Cytat:
|
no z kompem ale nie wiem pod jakie wejscie jestem z tego zielony ??
|
Jaką masz kamerę? Analog, czy cyfra?
Masz w komputerze kartę vivo/firewire/tuner tv? A może jakiś grabber video? |
Analog w kompie nie mam zadnej karty telewizyjnej mam karte graficzna z wysjciem TV-out :>??
|
To musisz dokupić jakąś kartę przechwytującą obraz - albo Pinnacle (link wyżej), wewnętrzna karta za ok. 500 zł, albo z tańszych rozwiązań np. Avermedia za ok. 250 zł.
Widziałem też tego typu rozwiązania na Allegro - jakieś no name, ale poniżej 150 zł. |
podasz link z allegro ??kurde to troche droga zabawa hehe:)zbieram na nowego kompa to nie mam kasy na takie rzeczy moze cos z allegro taniego bny sie kupilo :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:23. |