Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Gta SA (https://forum.cdrinfo.pl/f11/gta-sa-54555/)

spider231 20.07.2005 22:49

Gta SA

Witam,
Mam na dysku dzialajacy obraz plyty gry GTA San Andreas i nagrywalem go na alcoholu 120 % i pozniej podczas instalacji blad wyskuje czyli zabezpieczenie jakeis poskutkowalo:(jakim innym programem to nagrac zeby dzialalo ??

mgit 20.07.2005 22:53

Ja swoją wersje GTA SA nagrałem programem DeepBurner :P

spider231 20.07.2005 22:57

i dziala wszystko podczas instalacji ??Jaka miales wersje bo ja ta nie od hoodluma tylko ta druga nie pamietam nazwy !??

mgit 20.07.2005 23:03

Działa bez problemu :) ja miałem wersje od hoodlum'a ;) rodzynka z obrazem musiałem sam zintegrować w programie UltraISO :) gra instaluje się bez problemu z płytki jak i do działania płytki nie wymaga ;)

Mich@ł 20.07.2005 23:05

Cytat:

Napisany przez spider231
Witam,
Mam na dysku dzialajacy obraz plyty gry GTA San Andreas i nagrywalem go na alcoholu 120 % i pozniej podczas instalacji blad wyskuje czyli zabezpieczenie jakeis poskutkowalo:(jakim innym programem to nagrac zeby dzialalo ??

Pierwsze o czym pomyślałem, to to, że zabezpieczenie (chyba) uaktywnia się po instalacji gry... tzn prosi o oryginalne CD... Ale tak mi się pomyślało :P

A teraz do rzeczy... Jaką masz nagrywarkę?? Jakiego profilu urzyłeś do nagrania?? Jest cukierek na którymś z obrazów ??

mgit 20.07.2005 23:07

Jeżeli obraz gry jest w ISO to profilu używać nie musi
Z tego co mi sie przypomina ISO nie przechowuje w sobie żadnych zabezpieczeń w przeciwieństwie do cue/bin itd

Mich@ł 20.07.2005 23:11

AAAAAA to nie wiedziałem, że jest to ISO :P Bo jeśli tak, to można nagrać nawet NERO ;)

A tak poza tym, to idę już spać ;)

downloads 20.07.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez mgit
(...) Z tego co mi sie przypomina ISO nie przechowuje w sobie żadnych zabezpieczeń w przeciwieństwie do cue/bin itd

ISO i bin/cue maja dokładnie takie same możliwości jeżeli chodzi o zabzepieczenia- tylko SafeDisc (dowolny) i RingProtect (także wersja "+")
Pozdrawiam

mgit 21.07.2005 13:13

Cytat:

Napisany przez downloads
ISO i bin/cue maja dokładnie takie same możliwości jeżeli chodzi o zabzepieczenia- tylko SafeDisc (dowolny) i RingProtect (także wersja "+")
Pozdrawiam

A mi zawsze się wydawało że ISO jedynie przechowuje boot'a płyty i same dane zero zabezpieczeń :)
Bo nawet jak nagrywasz ISO w Alcoholu to nie masz możliwości wyboru profilu ...

downloads 21.07.2005 15:26

Możliwość wyboru profilu jest i dla ISO i dla cue/bin i to pełna :> Inna sprawa, że nagranie powiedzmy ISO z profilem SecuROM jest z lekka bezsensowne.
Zdolność do przenoszenia informacji o zabezpieczeniu w przypadku ISO i cue jest identyczna i mówiąc wprost sprowadza się do informacji o błędnych sektorach (tyle że w SafeDiscu są one na początku a w RingProtect na końcu)
Pozdrwaiam

mgit 21.07.2005 16:46

może i tak, ale jak angrywam iso Alcoholem nie mam możliwości wyboru profilu a jak nagrywam cue/bin to jest ciekawe dlaczego :>

downloads 21.07.2005 20:49

Może sprawdziłes na obrazie DVD? zanim Ci odpisałem sprawdziłem jeszcze dla pewności i ISO i bin/cue. Nie mogę dać screena bo w oknie wyboru profilu nie widac nazwy obrazu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:36.