Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Wielki Problem z nagraniem płyty DVD+R!. (https://forum.cdrinfo.pl/f13/wielki-problem-nagraniem-plyty-dvd-r-54669/)

czechoj 24.07.2005 20:55

@Jędrek65 a pytałeś w sklepie czy dla Twojej nagrywarki przewidziano licencje na + :>
hahaha..
wybacz ten zart
rozumieć mamy że nagrywarka widzi plusy ale ich nie nagrywa, czy tak?
czy próbowałeś nagrywac na jednej i tylko jednej płycie (Msonic) czy na kilku (np. z jednej paczki)

mgit 24.07.2005 18:58

Sprawdź wersje biosa w Nero InfoTool ;)
Ponadto zaktualizować bios (frimware) na pewno nie zaszkodzi :)

madmax2 24.07.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez Jędrek65
(Pierwszysystem to Windows Millenium).

Z pewnością Win ME to nienajlepsze rozwiązanie. Wiem coś o tym, bo nawet kupiłem sobie oryginała i plułem potem w brodę.
Płyty Msonic to też kiepski pomysł.
Zrób, jak mówił ed hunter. Verby DVD+R.
A jak to nic nie da to, tak jak napisł mój przedmówca będziemy mysleć. :piwo:

ed hunter 24.07.2005 18:07

Cytat:

Napisany przez Jędrek65
Dzieki za zainteresowanie,płytki na których próbowałem nie są za mocne bo Msonic,a jaki Bios niestety nie wiem.Ale gdy nagrywam płyty tej samej firmy,tylko -,nie ma żadnego problemu,mgit ma rację,chodzi mi o nagranie danych,co do reinstalacji chyba nie ma sensu,bo próbowałem na XP i to samo(Pierwszysystem to Windows Millenium).

to, że minusy są ok nie znaczy nic.

z innej parti minusy mogą robić takie same jaja.

teraz to nawet nie ma się co pytać jaki jest producent tej płyty, bo to już mało znaczy w tanich nośnikach.

pomysł taki - Verbatim + , jak będzie to samo to mamy problem.

Jędrek65 24.07.2005 16:25

Dzieki za zainteresowanie,płytki na których próbowałem nie są za mocne bo Msonic,a jaki Bios niestety nie wiem.Ale gdy nagrywam płyty tej samej firmy,tylko -,nie ma żadnego problemu,mgit ma rację,chodzi mi o nagranie danych,co do reinstalacji chyba nie ma sensu,bo próbowałem na XP i to samo(Pierwszysystem to Windows Millenium).

ed hunter 24.07.2005 14:29

koledze @atb3 tylko filmy w głowie :> ;)

po pierwsze nie wiemy jakie to płyty

po drugie jaki bios

po trzecie może to nero trzeba przeinstalować?

mgit 24.07.2005 14:24

CloneDVD to tylko do nagrywania filmów DVD a on pewnie chce nagrać dane na płytke DVD+R

atb3 24.07.2005 14:13

Najprostszy program do nagrywania płyt DVD to Clony DVD 2 i nagrywa "Super" ja go używam pomimo że także posiadam Nero.
Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz atb3@op.pl może da się coś zrobić

madmax2 24.07.2005 12:03

Co to za płyty? Z jakim profilem nagrywasz w Nero?

Jędrek65 24.07.2005 09:54

Wielki Problem z nagraniem płyty DVD+R!.

Witam wszystkich. :piwo:
Jestem nowicjuszem w temacie nagrywania DVD,tydzień temu dopiro kupiłem nagrywarkę i mam blade pojęcie w tej kwestji,dlatego proszę o pomoc znawców i fachowców w tej dziedzinie.Otóż nie mogę nagrać płyty DVD+R,udaję mi się nagrać płytę DVD-R,ale + za chiny nie mogę,wyskakuje taki komunikat(Could not perform end of Disc-at-once) :nie: :nie: :nie: ,może to kwestia ustawień w programie Nero?.Mam nagrywarkę LG-4163B i korzystam z programu Nero Burning Enterprise Edition 6.6.0.14.Proszę wszystkich o pomoc
którzy wiedzą w czym problem,z góry wzystkim serdeczne dzieki.
Pozdrawiam Jędrek :) :) :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:36.