![]() |
Zwalniajacy Buffor
Mam wielki problem. Posiadam nagrywarke Yamaha3200UX-VK (zewnetrzna 24x10x40) i w czasie nagrywania pod Nero pasek bufforu spada z 99% do 0%, a potem od 0 do 99 i tak w kolko. W nagrywaniu to nie przeszkadza, bo plytki sie nie pala, ale okropnie zwalnia tepo nagrywania (10 minut zamiast 4). Co z tym zrobic? U mojego znajomego wystepuje ten sam problem na nagrywarce TEAC 16x, natomiast w jego drugim kompie, na takiej samej nagrywarce juz nie.
|
a masz wlaczony OPC?
nie wiem ale moze to jest problem poczytaj o ten nagrywarce na www.cdrinfo.pl |
Jakas kicha z tym Nero. Sprobuje przejsc na Easy CD, tam nigdy nie mialem takich jaj.
|
sluchaj zainstaluj sobie z www.cdrinfo.pl aspi driver pomaga sam mialem ten problem i po tym jest ok tdetka 24x 700MB w 4min20sec
|
Oki, sprobuje... dzieki za rade.
|
to wyglada jak zapis track at once
hmm ale to by bylo dziwne w twoim przypadku jednak jesli uzywasz nero to zobacz jaka opcje masz zaznaczona na zakladce burn/nagraj czy disc at once czy track at once i w razie czego daj disc at once pozdrawiam Majonez |
witam podobnie jak kolega Siacho polecam sterowniki ASPI mozna jest sciagnac ze Stronki www.cdrinfo.pl w dziale download --> Nero - powinno to pomoc!
|
Dzieki za wszystkie rady. Jak tylko kupie nowe plytki to stestuje i dam znac :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:13. |