Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Szukam programu... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szukam-programu-54692/)

mallow 24.07.2005 23:07

Szukam programu...

Ilość załączników: 1
Witam :)

Szuam dsc nietypowego programu, ktory bylby widoczny na pulpicie i w ktorym moglbym umiescic skroty do dyskow. Mam 6 partycji, i umieszczenie ich przy starcie nie jest zbyt poreczne (w jedenj lini za dlugi pasek ikonek, w 2 liniach pasek startu mi sie nie podoba) Moze ciezko to sobie wyobrazic wiec sprobuje troche zobrazowac o co mi chodzi... jakby ktos moglby mi pomoc bede wdzieczny :)

Oczywiscie nie musi wygladac identycznie jak to, ale zeby koncepcja tego byla podobna :)

pozdro

_bakupl_ 24.07.2005 23:12

Cytat:

Napisany przez mallow
Witam :)

Szuam dsc nietypowego programu, ktory bylby widoczny na pulpicie i w ktorym moglbym umiescic skroty do dyskow. Mam 6 partycji, i umieszczenie ich przy starcie nie jest zbyt poreczne (w jedenj lini za dlugi pasek ikonek, w 2 liniach pasek startu mi sie nie podoba) Moze ciezko to sobie wyobrazic wiec sprobuje troche zobrazowac o co mi chodzi... jakby ktos moglby mi pomoc bede wdzieczny :)

Oczywiscie nie musi wygladac identycznie jak to, ale zeby koncepcja tego byla podobna :)

pozdro

Robisz nowy pasek (tak jak np. Szybkie Uruchamianie) dajesz 6 skrótów czy tam ile chcesz, przeciągasz na pulpit.... i masz, widok ikonek mozesz zmieniac
http://img350.imageshack.us/img350/2686/aaa8is.gif

Arnold 24.07.2005 23:24

Jeżeli dobrze zrozumiałem to możesz sprubować na dwie metody.
1.)
Tworzysz stronę internetową z urlami do liter dysków i ustawiasz jako ActiveDesktop można wzbogacić o grafikę itp.
2.)
Tworzysz nowy pasek narzędzi ze sktótami do dysków i umieszczasz w dowolne miejsce na pulpicie.

Piterniel 24.07.2005 23:27

Samurize ?:)

mensir67pl 24.07.2005 23:45

moze takie cus

mallow 25.07.2005 00:53

Pod wzgledem tego o o mi chodzi to nowy pasek narzedzi jest idealny... ale nie chcialbym czegos co mozna zamknac krzyzykiem.... Jutro oblookam chyba to Samurize, co nie oznacza ze nie czekam na dalsze propozycje...

ro29 25.07.2005 20:54

Witam !
Może nie zrozumiałem problemu do końca - a czy po prostu nie wystarczyło by umieścić skrótów do tych partycji na pulpicie ??

Pozdrawiam

ro29

ed hunter 25.07.2005 21:03

może i ja czegoś nie łapię???

mam tak i jest cacy :cool:

ro29 25.07.2005 21:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter
może i ja czegoś nie łapię???

mam tak i jest cacy :cool:

No właśnie mam tak samo i jest OK ;)

@ed hunter - pozdrowienia :)

ro29

MQs 25.07.2005 21:37

Możesz też zmniejszyć pasek szybkiego uruchamiania (ew. też zablokować) z partycjami na końcu i masz rozwijane skróty np. takie coś...

mallow 25.07.2005 22:24

Nie nie, wlasnie chodzio o to ze nie lubie miec duzo na pulpicie... rozwijanie listy tez nie wchodzi w gre bo ja musze wszystko widziec... i irytuje mnie wlasnie takie rozwiazanie windowsa... najbardziej odpowiadalby mi wyodrebniony obszar pulpitu na ktorym moznaby umiescic takie wlasnie malutie ikonki jak w pasku narzedzi... widze ze jednak jestem zbyt wybredny zeby znalezc cos co mi odpowiada...

Piterniel 25.07.2005 22:46

W samurize sam sobie tworzysz elementy według własnych potrzeb ;)

ed hunter 25.07.2005 23:21

Cytat:

Napisany przez mallow
Nie nie, wlasnie chodzio o to ze nie lubie miec duzo na pulpicie... rozwijanie listy tez nie wchodzi w gre bo ja musze wszystko widziec... i irytuje mnie wlasnie takie rozwiazanie windowsa... najbardziej odpowiadalby mi wyodrebniony obszar pulpitu na ktorym moznaby umiescic takie wlasnie malutie ikonki jak w pasku narzedzi... widze ze jednak jestem zbyt wybredny zeby znalezc cos co mi odpowiada...

a czemu nie w pasku?
po co zaśmiecać system dodatkowymi shitami?
czy to się nazywa nerwica natręctw? :P

joujoujou 26.07.2005 14:48

Skoro nie lubisz mieć dużo na pulpicie, zaś odpowiada Ci mniejszy rozmiar ikonek, to zmniejsz je sobie, nie można wszak nie mieć prawie nic na pulpicie i jednocześnie mieć dużo. ;)

Nie wiem, czy napisałem wystarczająco jasno. :|

atm55 15.09.2005 00:49

A nie prościej jest sobie utworzyć jeden katalog "Nie używanych skrótów pulpitu" i wrzucić tam wszystko co chcesz i masz tylko jedną ikonkę i to wszystko.Proste

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28.