![]() |
Szukam programu...
Ilość załączników: 1
Witam :)
Szuam dsc nietypowego programu, ktory bylby widoczny na pulpicie i w ktorym moglbym umiescic skroty do dyskow. Mam 6 partycji, i umieszczenie ich przy starcie nie jest zbyt poreczne (w jedenj lini za dlugi pasek ikonek, w 2 liniach pasek startu mi sie nie podoba) Moze ciezko to sobie wyobrazic wiec sprobuje troche zobrazowac o co mi chodzi... jakby ktos moglby mi pomoc bede wdzieczny :) Oczywiscie nie musi wygladac identycznie jak to, ale zeby koncepcja tego byla podobna :) pozdro |
Cytat:
http://img350.imageshack.us/img350/2686/aaa8is.gif |
Jeżeli dobrze zrozumiałem to możesz sprubować na dwie metody.
1.) Tworzysz stronę internetową z urlami do liter dysków i ustawiasz jako ActiveDesktop można wzbogacić o grafikę itp. 2.) Tworzysz nowy pasek narzędzi ze sktótami do dysków i umieszczasz w dowolne miejsce na pulpicie. |
Samurize ?:)
|
moze takie cus
|
Pod wzgledem tego o o mi chodzi to nowy pasek narzedzi jest idealny... ale nie chcialbym czegos co mozna zamknac krzyzykiem.... Jutro oblookam chyba to Samurize, co nie oznacza ze nie czekam na dalsze propozycje...
|
Witam !
Może nie zrozumiałem problemu do końca - a czy po prostu nie wystarczyło by umieścić skrótów do tych partycji na pulpicie ?? Pozdrawiam ro29 |
może i ja czegoś nie łapię???
mam tak i jest cacy :cool: |
Cytat:
@ed hunter - pozdrowienia :) ro29 |
Możesz też zmniejszyć pasek szybkiego uruchamiania (ew. też zablokować) z partycjami na końcu i masz rozwijane skróty np. takie coś...
|
Nie nie, wlasnie chodzio o to ze nie lubie miec duzo na pulpicie... rozwijanie listy tez nie wchodzi w gre bo ja musze wszystko widziec... i irytuje mnie wlasnie takie rozwiazanie windowsa... najbardziej odpowiadalby mi wyodrebniony obszar pulpitu na ktorym moznaby umiescic takie wlasnie malutie ikonki jak w pasku narzedzi... widze ze jednak jestem zbyt wybredny zeby znalezc cos co mi odpowiada...
|
W samurize sam sobie tworzysz elementy według własnych potrzeb ;)
|
Cytat:
po co zaśmiecać system dodatkowymi shitami? czy to się nazywa nerwica natręctw? :P |
Skoro nie lubisz mieć dużo na pulpicie, zaś odpowiada Ci mniejszy rozmiar ikonek, to zmniejsz je sobie, nie można wszak nie mieć prawie nic na pulpicie i jednocześnie mieć dużo. ;)
Nie wiem, czy napisałem wystarczająco jasno. :| |
A nie prościej jest sobie utworzyć jeden katalog "Nie używanych skrótów pulpitu" i wrzucić tam wszystko co chcesz i masz tylko jedną ikonkę i to wszystko.Proste
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28. |