Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nero (https://forum.cdrinfo.pl/f57/)
-   -   Nero nie widzi nagrywarki (https://forum.cdrinfo.pl/f57/nero-nie-widzi-nagrywarki-54700/)

Pabju 25.07.2005 09:11

Nero nie widzi nagrywarki

Dziś zauważyłem, że Nero (5.5.9.14) nie widzi mojej nagrywarki choć system i inne programy tak. Na liście wyboru nagrywarki widać tylko Image Recorder. Kilka dni temu reinstalowałem system oraz Nero. Nie potrafię jednak powiedzieć czy problem istniał wcześniej ponieważ od dłuższego czasu nie korzystałem z Nero. Co prawda mogę sprubować innego progamu do wypalania, ale problem mnie irytuje :bluzga: . Proszę o pomoc. Czy jest możliwe dodanie pozycji do listy nagrywarek?

Arnold 25.07.2005 10:17

Zmień nero na nowszy np 6.6.0.15a wtedy będzie widzieć nagrywarkę

Pabju 26.07.2005 08:31

Dzięki, ale jestem przekonany, że w obecnej wersji Nero też widzi normalnie nagrywrkę

grzeniu 26.07.2005 09:30

Albo wersja nero zbyt stara albo serial nie calkiem wlasciwy.
Nawet nie napisales jaka masz nagrywarke.

wlad 07.08.2006 19:58

chcialbym nawiazac do tego watku.mam nero dostarczonego wraz z kompem w wersji 5.51[stary,ale dla mnie wystarczajacy].od niedawna przy uruchomieniu wyskakuje komunikat:popros administratora o zainstalowanie nero burnrights.przy wyborze nagrywarki nero widzi tylko image recorder.raz jeden udalo sie,ze z powrotem bylo ok.oczywiscie mozna nagrywac za pomoca systemowego nagrywania.dzieki za ew.sugestie!
p.s.nero express tez wywala ten komunikat,ale w nim mozna chociaz zapisac kompilacje w pamieci.w nero nie mozna nic robic.
p.s.2 oczywiscie klucz na 100% dobry i bezterminowy.nie robilem w miedzyczasie zadnego formatowania i.t.p.

mgit 07.08.2006 21:26

nero burnrights umo***380;liwa ustawienie uprawnie***324; do nagrywania u***380;ytkowniko innych ni***380; administrator, a wi***281;c zainstalu to i po problemie, lub pracuj na koncie administratora systemu.

Aktualziacja nero do wersji 6 nie m***243;wie ju***380; o 7 wcale g***322;upiem pomys***322;em by nie by***322;o. A jak ci Nero 5 starcza to wywal i zainstaluj DeepBurner free edtion, wtedy nie musia***322;by***347; instalowa***263; nero burnrights

PS.

Je***347;li twoja nagrywarka to DVD to b***281;dziesz musia***322; zmieni***263; na Nero 6 lub deepburner ;)

grzeniu 07.08.2006 21:32

Je***347;li ma legalne nero 5.5 to nie da sie updatowa***263; na legal nero 6, a tym bardziej nero 7..
Mo***380;e wystarczy reinstal nero, poczy***347;ci***263; ***347;mieci i na nowo zainstalowa***263;.

mgit 07.08.2006 21:35

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Jeśli ma legalne nero 5.5 to nie da sie updatować na legal nero 6, a tym bardziej nero 7..
Może wystarczy reinstal nero, poczyścić śmieci i na nowo zainstalować.

no ale jak to nero 5 legal ma od nagrywarki CDR a teraz ma DVDR i uznał że dalej chce mieć 5 :> to co wtedy :P

grzeniu 07.08.2006 21:43

Cytat:

Napisany przez mgit
no ale jak to nero 5 legal ma od nagrywarki CDR a teraz ma DVDR i uznał że dalej chce mieć 5 :> to co wtedy :P

Wlad nic nie pisze o nagrywarce, czy zmieniał....tylko że dotychczas ta wersja nero (dopóki działała ok) mu wystarczała.
Dla mnie oznacza to, że ma tę samą nagrywarkę, no ale może tak wcale nie być - wtedy oczywiście masz rację i wlad musi zaopatrzyć sie w nowszego neronka :)

wlad 07.08.2006 23:21

wiec sytuacja jest taka,ze mam w wyposazeniu kompa nero.nagrywarka to cdrw niezmieniane,nero zreszta w miedzyczasie uaktualnilem do w/w,no a wyzej tak jak piszecie sie nie da.nie chcialbym zamieniac na deep burnera,bo dla mnie nero ekspress jest chyba najprostszym programem nagrywajacym.ale jest swiatelko w tunelu-probowalem nagrywac plyte audio i tym razem wyskoczyl komunikat ze trzeba reinstalowac program.jutro bede sie staral to zrobic.dzieki za zainteresowanie problemem!

chcialbym dodac,ze w miedzyczasie okazalo sie ze chyba jednak nagrywarka ma maly blad-odtwarza,nagrywa za pomoca win xp,czasem udaje sie za pomoca nero,natomiast zawiodla w najmniej oczekiwanym momencie-przy odzyskiwaniu systemu za pomoca ghosta.co jest dziwne,ze poprawnie poszla reinstalacja z odtwarzacza dvd,ktory na codzien jest gorszy od cdrw-rzadko odtwarza plyty cd,raczej tylko udaje sie z dvd.nie mam pojecia co to moze byc,ale raczej nero jest wporzo...

BD 14.08.2006 10:47

Cytat:

Napisany przez wlad
chcialbym nawiazac do tego watku.mam nero dostarczonego wraz z kompem w wersji 5.51[stary,ale dla mnie wystarczajacy].od niedawna przy uruchomieniu wyskakuje komunikat:popros administratora o zainstalowanie nero burnrights.przy wyborze nagrywarki nero widzi tylko image recorder.

Więc zainstaluj i ustaw co potrzeba. Pamiętaj, że musisz do tego mieć konto admina. Dokładny opis znajdziesz na mojej stronie http://danowski.pl/artykuly/cdrinfo/nero-burningrights/

wlad 14.08.2006 22:08

dzieki za porade!juz jest [chyba] ok! d;aczego chyba w poprzednim poscie...w moim przypadku nie trzeba bylo z poziomu konta admina-ale moze sie myle...dzieki!

maisa 04.06.2009 12:15

Witam dołącze się do starego tematu mój probel jest podobny tylko że w moim przypadku nic nie działa próbowałem z Nero BurnRights i nic odinstalowywałem nagrywarke nadal nic zainstalowałem najnowsze nero dostepne na rynku i nadal nic uruchomiłem Power2Go którego miałem na laptopie też krzyczy o prawa administorskie a ten problem pojawił się nagle dwa dni temu zawsze było wszsytko w porządku

Misiek4 05.06.2009 20:16

A która wersja Nero i jaki system?

maisa 07.06.2009 12:52

wersja nero to 9.0.9.4 a system Vista i proszę pomóżcie mi

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:44.