Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-video-54718/)

Miho 14.08.2005 13:56

Cytat:

Napisany przez Fooby
Pierwsza sprawa : Litony są ogólnie niepolecanymi nagrywarkami, druga odtwarzacze stacionarne Philipsa są bardzo wymagajacymi sprzętami.
1.Nagrywaj, za radą poprzednika na płytkach Verbatim, TDK lub Sony na DVD Plus
2.Predkość nagrywania 2,4 lub 4
3.Z programów polecam CloneDvd2 lu Nero
4.Najwazniejsze: upewnij sie ze napewno nagrywasz pliki zgodne z formatem Dvd-Video

Miałem podobny problem, kupiłem LG kazda płytka "chodzi" w Philipie.
pozdrawiam

Wstep-zgadzam się
Pkt.1-zgadzam się
Pkt2 -totalna brednia.Sto razy na tym forum udowodniono że mniejsza predkość to tylko wieksza ilość błedów i jesli płytka jest certyfikowana x8 to tak należy ja palić.W skrócie -idąc tą drogą myslenia palmy płytki x1-na pewno polepszy nam sie obraz :wow: Jak na razie nikt nie znalazł uzasadnienia dla wypalania płytek z mniejsza predkoscia niz są dedykowane.Jesli sie myle to prosze o link
napisz dokładniej czy nie chce czytać tylko filmów czy zdjęć-botak za bardzo to z Twojwj wypowiedzi nic nie wynika.Czy sa problemy z Plusami,czy z Minusami.Jak sprawa wyglada na innych stacjonarkach-sprawdz u kolegów
Pkt.4.Jęsli stacjonarka nie jest najnowsza to prawdopodobnie nie odcztuje JPG-nie napisałeś nic na ten temat.napisz jak o co robiłeś ten pokaz zdjeć.Proponuje robić t o w kompilacji zgodnej z DVD-czyli np.Nero Vision.

zick 28.07.2005 16:36

stacjonarne philipsy są ponoć do doopy
laser jakiś gówniany czy coś w tym stylu

george1970 28.07.2005 16:32

Już zmieniłem najnowszego bios, jeszcze musze potestowac, nie wiem czy to cos pomogło, ale wielkie dzieki

ed hunter 25.07.2005 20:55

jeśli Philipsy są bardzo wymagające to znaczy, że ja widziałem inne niż kolega @Fooby.

ja mam mało wymagające LG, ale to co u mnie się tnie na Philipsie znajomego chodzi równo.

widziałem również kilka używanych sztuk, przywiezionych z Niemiec i sprawdzaliśmy je płytą testowaną na terakocie przez 2 letnie dziecko.

na większości przechodził najgorszy moment z zacinaniem, ale jednak. (najlepsze jest, że Ronin znajomego czyta płytkę bez najmniejszego zająknięcia a u mnie ta płyta nie startuje)

co do tematu - jeśli pliki są niezgodne z formatem DVD to Nero to powie.

możliwości są dwie - albo siada nagrywarka, albo stacjonarka ||

więc po pierwsze trzeba te płyty sprawdzić, najlepiej inną nagrywarką i programem testującym typu KProbe np.

jeśli będzie ok to padł Philips i już nie daje rady z nagrywanymi płytami.

Fooby 25.07.2005 20:16

Cytat:

Napisany przez george1970
Witam!
Mam pewien problem od dłuższego czasu, nie mogę nic nagrać w formacie dvd aby móc później odtwarzać na stacjonarnym. Na VCD wszystko gra.
Mam LITE-ON DVDRW SOHW-1653S, win2000.
Nagrywałem na róznych programach NERO,PRO SHOW, MEMORIES ON TV itp., (chodzi mi przede wszystkim o pokaz zdjęć)
Gdy po wypaleniu wkładam do stacjonarnego (philips) tylko kręci w kółko...
Może chodzi o jakieś sterowniki, bo pamiętam przy włożeniu nagrywarki DVD (wcześniej miałem nagrywarkę CD) system pytał o instalacje bądź pozostawienie jakichś sterowników, ale teraz juz nie pamiętam...
Próbowałem też nagrywać na różnych płytkach , ale mam jedną nagraną na TDK DVD-R i chodzi bezbłędnie na stacjonarnym, wię to musi być przyczyna ze strony kompa...(tak przynajmniej czuję)
Proszę o pomoc.
Z góry wielkie dzięki, pozdrówka dla wszystkich!!! :piwo:

Pierwsza sprawa : Litony są ogólnie niepolecanymi nagrywarkami, druga odtwarzacze stacionarne Philipsa są bardzo wymagajacymi sprzętami.
1.Nagrywaj, za radą poprzednika na płytkach Verbatim, TDK lub Sony na DVD Plus
2.Predkość nagrywania 2,4 lub 4
3.Z programów polecam CloneDvd2 lu Nero
4.Najwazniejsze: upewnij sie ze napewno nagrywasz pliki zgodne z formatem Dvd-Video

Miałem podobny problem, kupiłem LG kazda płytka "chodzi" w Philipie.
pozdrawiam

madmax2 25.07.2005 20:01

Zapodaj najnowszy bios do nagrywarki, jako nośników uzywaj płyt dobrej jakości - Verby, TDK i najlepiej plusów.
A Twój Philips, jakie płyty obsługuje?

george1970 25.07.2005 18:41

DVD-Video

Witam!
Mam pewien problem od dłuższego czasu, nie mogę nic nagrać w formacie dvd aby móc później odtwarzać na stacjonarnym. Na VCD wszystko gra.
Mam LITE-ON DVDRW SOHW-1653S, win2000.
Nagrywałem na róznych programach NERO,PRO SHOW, MEMORIES ON TV itp., (chodzi mi przede wszystkim o pokaz zdjęć)
Gdy po wypaleniu wkładam do stacjonarnego (philips) tylko kręci w kółko...
Może chodzi o jakieś sterowniki, bo pamiętam przy włożeniu nagrywarki DVD (wcześniej miałem nagrywarkę CD) system pytał o instalacje bądź pozostawienie jakichś sterowników, ale teraz juz nie pamiętam...
Próbowałem też nagrywać na różnych płytkach , ale mam jedną nagraną na TDK DVD-R i chodzi bezbłędnie na stacjonarnym, wię to musi być przyczyna ze strony kompa...(tak przynajmniej czuję)
Proszę o pomoc.
Z góry wielkie dzięki, pozdrówka dla wszystkich!!! :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:27.