Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   1cd w 4 odslonach (ccd+cue+img+sub)?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/1cd-4-odslonach-ccd-cue-img-sub-54725/)

tot 26.07.2005 23:57

dla mnie tez juz wszystko jasne :)

Najgorszy77 26.07.2005 16:44

Oki dzieki.

grzeniu 26.07.2005 16:31

Wystarczy ze te wszystkie pliki bedziesz mial w tym samym folderze, clon sam je sobie wykorzysta (ty mu wskazujesz tylko ccd).

Jesli to jest obraz jakiejs zabezpieczonej plyty, to musisz rozpoznac to zabezpieczenie i odpowiednio ustawic w clonie opcje nagrywania. Czesto do kompletu jest tez jakies info ze wskazowkami jak wypalac.
Skoro mowisz ze nawet nero nagral to poprawnie to nie ma zabezpieczenia, nic nie mieszaj tylko nagraj to jako data cd czy jakos tak.

PS Wiecej info o zabezpieczeniach masz w dziale o zabezpieczeniach, tam masz FAQ i tematy przyklejone.

Najgorszy77 26.07.2005 16:17

Cytat:

Napisany przez downloads
Nagrać Clonem- on sobie wykorzysta.

czyli nie musze mu wskazywac zadnej sciezki niczego, a jaki ma byc profil i co ma w nim byc jezeli mam obraz ccd, img i ten wlasnie sub ? Ma naprawiac jakies slabe sektory chodzi mi o ustawienie tak tego zeby wykorzystal wszystkie 3 pliki i zeby to chodzilo. Dzieki za pomoc.

downloads 26.07.2005 16:13

Cytat:

Napisany przez Najgorszy77
Ale wlasnie jak wykorzystac ten sub do tego clona zeby dzialalo ?

Nagrać Clonem- on sobie wykorzysta.

Najgorszy77 26.07.2005 16:09

Ale wlasnie jak wykorzystac ten sub do tego clona zeby dzialalo ?

grzeniu 26.07.2005 01:08

Cytat:

Napisany przez tot
... tylko nie piszcie, ze skoro dziala cue+img to wystarczy :D.. (chyba, ze taka jest prawda, lol)

No wlasnie wystarczy, o ile plytka/obraz jest bez zabezpieczen co jest mozliwe jesli to jest software.
Gdyby to byla np zabezpieczona gierka, to wtedy musialbys nagrac to clonem z uzyciem ccd+img+sub a cue nie uzywac.

Plik sub zawieta info o subkanalach (co napisal wyzej Maciej) czyli ewentualnych zabezpieczeniach i jak najbardziej ma prawo miec objetosc rzedu 30MB, ale tego nie doliczasz od objetosci kompilacji.

tot 25.07.2005 22:44

gdy palilem probna wersje na cdrw, uzylem tylko cue i img (nero). plik sub ma ok 30mb, wiec do czegos musi byc, a w ccd jest tyle dziwnych (dla mnie ;)) danych, ze tez sprawiaja wrazenie powaznych i potrzebnych. Waszym zdaniem reszta bez znaczenia? tylko nie piszcie, ze skoro dziala cue+img to wystarczy :D.. (chyba, ze taka jest prawda, lol)

Maciej 25.07.2005 22:24

ja widze tylko tutaj pliki od clona ...:
-*.img ...Obraz CD
-*.ccd ...Kontrolny pliku
-*.sub ...Subkanały

-*.cue ...jako pomocniczy do obsłużenia obrazu .*img przez inny program niż CloneCD

ed hunter 25.07.2005 22:04

ktoś był nadgorliwy i zrobił tak, aby każdy pogram to łyknął :)

tot 25.07.2005 21:41

1cd w 4 odslonach (ccd+cue+img+sub)??

jest sobie jedna plyta (software). ktos zripowal to do wymienionych przez mnie w tytule 4 plikow. jak to skleic razem i wypalic? teoretycznie (i praktycznie) starczy mi img i cue, ale skoro sa az 4 pliki to do czegos musza sluzyc. jak wypalic poprawnie zeby wykorzystac calosc i zeby miec jak najlepszy/najblizszy oryginalowi cd? palilem sobie img na cdrw i dziala, ale pozostale pliki (zwlaszcza ccd clone cd i sub) to dla mnie zagadka.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:44.