![]() |
Monitorowanie wypalanych danych
Witam,
Mam do wprowadzenie u siebie w firmie aplikacje, ktora moglaby kontrolowac, zrzucac do jakiegos pliku, informacji o wypalanych danych na plytach. Aplikacja ta moze byc zainstalowana na stacji lokalnej, bez koniecznosci pracy w sieci. Czy ktos z Was slyszal/uzywa tego typu aplikacji? Moze jakies wtycznki do Nero? Z gory dzieki za informacje, Sahar |
możesz troszkę jaśniej :)
" informacje o wypalanych danych " - to znaczy że co ? |
tzn ze monitoruje kto co wypala, chodzi pewnie o niewlasciwe wykorzystanie kompa:)
|
|
Dokladnie tak... chodzi o kontrolowanie co, kto wypala na nagrywarkach , glownie chodzi o piracenie filmow, programow na terenie zakladu.
Program ktory loguje wszytsko nie wchodzi w gre bo to przegiecie w druga strone. Bedzie logowac wszystkie haslo, loginy itd. :/ A to juz nie bedzie zgodne z polityka bezpieczenstwa. Jesli beda jakies inne propozycje to chetnie poczytam. Sahar |
Cytat:
to oznaczałoby , ze na maszynach jest zainstalowany software umozliwiajacy takowy proceder |
O jakie oprogramowanie Tobie chodzi? O np. Nero? Przeciez to mozna wykorzystywac w zupelnie inny sposob, zgodny z przeznaczeniem, np. archiwizacja danych.
|
czy nero zdejmuje region albo css ?
|
NIe nie zdejmuje
|
no to jak niby skopiować film samym nero
ja myślę , że zamiast szpiegować to pozabierać prawa dostępu |
Ale mozesz kopiowac audio i nielegalnie pobrane pelne wersje z netu.
|
n to poinstalować software tylko do backupu danych i jush
|
Cytat:
Logowanie tego co ktoś nagrywa nie jest takie proste. Całkiem możliwe, że NeroNET posiada taką funkcję, ale tego nie jestem pewien. |
napisałem do backupu a nie do kopiowania
tylko odczyt z dysku zródłowego bez mozliwości zapisania na hdd pliku > X MB konkretniej: software tylko do zapisu danych z hdd katalog z prawami zapisu poniżej rozmiaru filmu no i oczywiście brak możliwości instalowania aplikacji edit: http://chemware.co.nz/usrlog.htm edit2: można jeszcze użyć vnc albo jakiegoś netbusa ktory podepnie nam pulpit i możemy przyłapać ptaszka na gorącym :D |
Ja bym poszukal troche w druga strone - jesli ifrma nagrywa np. tylko dokumenty/obrazki/prezentacje to nie potrzeba kismicznej przestrzeni do tego... Gdyby istnial program ktory prydzila limit danych... Ustalic go np. na 700 MB miesiecznie na dokumenty wystarczy, a jak klientowi braknie, to znaczy ze cos zmaszkiecil na boku! Jak to zrobic - nie mam pojecia... rzucilem sugestie...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22. |