![]() |
BENQ 1620 komunikat: stacja nie jest gotowa -proszę o pomoc
Witam Szanownych Uczestników Forum
Użytkuję wew. nagr. dvd jak w tytule. W trakcie oglądania filmu divx z płyty nieregularnie pojawia się komunikat "Stacja nie jest gotowa do użycia, być może jest otwarta. Spr. stację, upewnij się, że włożono do niej dysk i że zamknięto stację." Nie mogę "wznowić" oglądania. Przy próbie wyjęcia płyty z napędu dioda zmienia kolor z zielonego na czerwony(pulsujący). Nie mogę otworzyć napędu. Pomaga dopiero wył/włączenie komputera. Nagrywarkę używam ok. 3m-ce/ jest na gwarancji. Firmware oryginalny B7T9.Jednakowa sytuacja na 2 różnych odtwarzaczach divx. Doradźcie proszę co zrobić z tym fantem. Za odp. uprzejmie dziękuję. |
a jak płyte wyjmiesz to przypadkiem nie jest gorąca ?
|
ciepła-ale nie gorąca ; ta sama sytuacja przy oglądaniu 2 różnych filmów nagranych na 2 różnych płytach /TDK dvd-r 4.7 gb/
|
A co z innymi plytkami, np. muzyka, DVD-video?
Dobrze działają? |
a umieść tak nagrywarkę zeby nad nagrywarka i pod byla wolna przestrzeń żadnego napędu i blachy z obudowy powinno pomuc . Miałem identyczny efekt i okazało się ze jest słabo chłodzona a co do płyty to płyta tu raczej nic nie ma . U mnie jak napęd odtważa dłużej niz 20 minut taki sam efekt teraz juz jest ok
|
dz za odp.
od ''nowości'' napęd zajmuje kieszeń ''dolną'' tj. pomiędzy nim a nagrywarką CD jest wolna kieszeń :-((((( czy radzicie skontaktować się z serwisem ? czy jest jeszcze coś co można zrobić z tym fantem samemu ? |
Cytat:
|
wtedy -> nie będę mógł korzystać z żadnego innego napędu /3 kieszenie/.
Przez 3 m-ce było ok - i Twoim zdaniem - tak nagle zaczął się przegrzewać ? |
teraz jest o wiele cieplej niz 3 miesiące temu ja tez niemiałem problemu do puki nie zaczęlo byc ciepło na dworze , sprubój tak zrobić jak ci napisałem odłącz jeden napęd iten daj na środek i sprawdź czy będzie ok i w tedy albo czeka cię zmiana obudowy na większa albo instalacja w obudowie jakiś dodatkowych wiatraków chłodzących
|
Ale wy macie problemy :\
Wykrec naped, wyciagnij go na zewnatrz i sprawdz czy bedzie dzialal. Jesli nie, tzn. ze to nie chodzi o przegrzewanie... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:55. |