![]() |
nandub problem help??
witam,
mam problem z tym programem mam wersje 1.0rc2 i jak wkladam do niego film to pisze tak: Couldn't locate decompressor for format 'XVID'(unknown) VirtualDub requires a video for windows VFW compatible codec to decompress video.Directshow codecs , such as those used by Windows Media player are not suitable. albo: Couldn't locate decompressor for format 'DX50'(unknown) VirtualDub requires a video for windows VFW compatible codec to decompress video.Directshow codecs , such as those used by Windows Media player are not suitable. Kodeki jakie instalowalem na systemie to:klite codec pack 2.50 standard ,ffdshow.... POmocy ? |
ffdshow to nie kodek tylko filtry.
Odinstaluj tego kodek-packa robią dużo syfu w systemie i zainstaluj normalnie Kodeki Xvid i DivX. |
Odkopie troche temat, jako ze mam podobny problem... Sciagnalem z internetu film (legalny! sic! - www.newzealandstory.com/mgs/ ). Juz po odpaleniu przywital mnie sam dzwiek, a obrazu nei bylo... Pomyslalem ze to dziwne. Po paru godzinach meczarni zrobilem cos, czego sie wstydze (zainstalowalem FFDshow zamiast XviD'a i DivX'a). Obraz sie pojawil i film dziala, jednak na czystym XviD'zie nie dosc ze nie ma obrazu w odtwarzaczach opartych na DShow, to jeszcze nei moge tego wczytac do VirtualDub - pojawia mi sie ten sam prolbem co powyzej (mimo ze MAM zaisntalowanego XviD 1.0.3!). Kots sie z tym spotkal? Jakies inne, nieoficjalne kompilacje XviD'a, ktore moglyby pomoc? Film MUSZE wczytac do VirtualDub, dlatego bardzo prosze o pomoc!
|
www.xpcodecpack.com/ u mnie dziala albo.... format c: :)
|
To nie ta kwestia, bo inne XviD'y sie wczytuja, tylko ten jeden nie. Objaw wystepuje nie tylko na moim komputerze.
|
wiem bylem na tej stroni, niestety nie jestem w stanie pociagnac tego aby zbadac u siebie.Chcesz to na dvd przerobic?:)
|
Cytat:
http://www.xvidmovies.com/codec/ Spróbuj z tym, może to rozwiąże sprawę. Zapuściłem ściąganie 1 odcinka, żeby zobaczyć co i jak, ale będzie się jeszcze trochę ściągało ;) |
Troche to z 700 mb:)Szkoda ze nie mam szybszego lacza, bo bym to tez zapuscil;(
|
nie rozumie czemu wstydzisz sie ffdshow - przeciez to najlepszy dekoder imho
a ze potrzebujesz samego xvida to http://www.koepi.org/XviD-1.1.0-30122005.exe :) |
Zapusccie sobie CD3 MGS:TTS - ma bodajze 250 Mb, najmniej ze wszystkich. Zaraz sciagne podany przez Ciebie XviD i wyprobuje!
EDIT : Nie pomoglo... Jesli jakies inne sugestie to prosze piszcie. No i sciagajcie sobie pomalu to CD3 do eksperymentow - film jest legalny! FINAL EDIT : Uwaga, podaje rozwiazanie problemu. Otoz przypomnialo mi sie ze swego czasu pojawil sie w internecie film "Bruce wszechmogacy" (DVDRip.XviD-FTS) i w jego pliku NFO wyraznie pisalo zeby uzywac FFDShow, poniewaz zakodowany jest jakas specjalna kompilacja XviD'a. Postanowilem wiec wrocic do tego tematu (http://www.nforce.nl/index.php?switc...ewnfo&id=47939) i co sie okazuje - film dostal NUKE za to ze zakodowany byl w rzeczywistosci... DivX'em 5! Skorzystalem zatem z dolaczonego do XviD'a pliku AviC.exe izmienilem oba wpisy z "XVID" na "DIVX" - teraz plik wczytywany jest jak najbardziej poprawnie - dziekuje wszystkim za checi! Temat niech zostanie, bo ktos moze miec podobny problem! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44. |