![]() |
standardzik
większość tego typu problemów posiada takie zakończenie :D |
Ale ze mnie DUPA - jak się okazuje wystarczyło zmienić w DVD opcje wyjscia sygnału z "cyfrowych i analogowych" na "tylko cyfrowe" chociaż szczerze mówiąc nie wiem jak to wyttłumaczyć ......
Dzięki za zainteresowanie THX. Mam jeszcze pytanie odnośnie Nero przy wypalaniu DVD w zakładce Widok mam zaznaczone domyślnie UDF,a oprócz tego pozostaje jeszcze "jak oryginał" i "ISO poziopm 1" co należy zaznaczyć aby efekt był najlepszy i do czego to służy ??? Pozdrawiam tadolbossi |
Np.PowerDVD jak widzi ta plytke w jakim formacie jest sciezka audio
5.1 czy 2.0 surrand co pokazuje sie w info o sciezce audio ? |
otwórz płyte w DVDShrink
zrób backup do pliku iso naprzykład a potem wypal to sobie jeszcze raz przy pomocy Nero a jeszcze jedno zanim zabierzesz się za reauthoring wrzuc ta plytke co nie ma audio do dvd i podczas odtwarzania sprubuj na pilocie wciskać guziczek Audio kilkakrotnie ( wiesz ten od zmiany ścieżki audio ), może dzwięk się pojawi |
już sprawdzałem - nie pomogło
|
pobaw się ustawieniami audio w swoim DVD :)
|
DVD-brak dźwięku na stacjonarnym odtwarzaczu
Cześć,mam duży problem z filmem (moje wesele).otrzymałem kopię swojego wesela na krążku DVD,oglądałem nagranie u znajomych wszystko OK.przyjeżdżam do domu wkładam od swojego odtwarzacza (4 letnia Yamaha 510) i niespodzianka - nie ma dźwięku.Co może być przyczyną ???Nie muszę Wam mówić jaka to dla mnie porażka nie móc oglądać swojego wesela w swoim domu :( Czy może być to wina kodeków a w zasadzie brak jakiegoś w komputerze u pana "kamerzysty"?Kilka dni temu przerabiałem avi na DVD za pomoca TFM i też nie miałem dźwieku na krążku finalnym , jednak wgrałem zestaw nowych kodeków i teraz jest już OK. Czy może być to wina kodeków ??.Czy moge w jakiś sposób poprawić nagranie (wesele) u siebie na kompie ??Jeśli tak to jak to zrobić i jakimi programami?Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam tadolboss |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:54. |