![]() |
Zmiana kodu regionalnego
Witam.
Czy mozliwe jest skopiowanie plyty DVD bez kodu RSC lub jego zmiana podczas nagrywania. Mam kilka plyt kupionych w USA, na komputerze moge je ogladac dzieki programwi DVD Region+Css Free, ale chcialbym je moc ogladac tez na moim kinie domowym. |
dvdshrink bez problemu pozwala zdjac blokade regionalna lub zalozyc dowolny region przy nagrywaniu
odpowiednia opcja na jednej z zakladek w oknie dialogowym zapisu |
DVD Decrypter i PGCEdit w obu mozna zmienic kod regionalny
|
.....i wiele wiele innych progsów
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
chyba będzie ból z tego co znalazłem w sieci to potrzebny jest specjalny pilot do zhaczenia tego modelu http://www.dvdcodes.net/panasonic/panasonic300-560.htm jesli tak to pozostaje tylko przegranie filmu no chyba ze chcesz sobie kupic to urządzenie :) |
Cytat:
|
kiepsko to wygląda faktycznie :|
czyli zostaje przegrywanie. |
Cześć,
próbował ktoś radzić sobie jakoś tym pilotem? A może wie ktoś gdzie można taki kupić w Polsce? Mam od dwóch dni stacjonarną nagrywarkę PANASONIC DMR-E500H, którą otrzymałem z USA. Oczywiście ma kod regionalny 1 (USA, Kanada) przez co nie mogę oglądać na nim płyt z wypożyczalni czy ze sklepu. Jeśli ktoś posiada jakiekolwiek doświadczenia w tym temacie bardzo proszę o pomoc. Innym jeszcze tematem jest system transmisji audio i jego konwersja NTSC>PAL. Próbował ktoś może stosować konwertery sygnału? Jakie efekty? Również będę bardzo wdzięczny za wskazówki. Jeśli nie tu to na maila - gawdzik@leszno.edu.pl. Z góry dziękuje. Pozdrawiam: Marcel Gawczyński |
hymm nagrywa to tylko minusy...
i ramy.... i czyta tylko minusy, nie czyta dvd-/+rw :| czyta cd-r i rw... nagrywa w regionie 1 i w ntsc? :O co mam powiedzieć...po co takie coś? :\ |
Cześć,
pytałem czy ma ktoś doświadczenia w takim temacie, nic mi nie dadzą porady w stylu "po co takie coś". Tak się złożyło, że jestem już w posiadaniu tego urządzenia (bez różnicy po co, dlaczego i jak to się stało), mam je i to jest niezaprzeczalnym faktem - dlatego prosiłem o pomoc w rozwiązaniu problemu. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź ;] BTW: Właściwie funkcja nagrywania płyt nie będzie mi potrzebna (dysk 400GB raczej wystarczy), odczyt płyt DVD-R czy DVD+R też raczej mogę sobie podarować (wypożyczam z wypożyczalni) więc odtwarzacz jak najbardziej nada się do moich potrzeb... jeśli oczywiście uda się rozwiązać jakoś te 2 problemy. Jakieś inne sugestie? ;] Pozdrawiam: Marcel Gawczyński |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |