![]() |
Pliki divx w stacjonarnym odtwarzaczu DVD/Divx
Witam!
Jestem tu nowy i chciałem na wstępie pozdrowić wszystkich forumowiczów oraz moderatorów ;) Kupiłem sobie ostatnio nagrywarke DVD i zamierzam wypalić kilka filmów w formacie divx tak, żeby były widziane przez stacjonarny odtwarzacz DVD/Divx. Nie wiem jednak jak to zrobić ,czy są jakieś szczególne zasady aby odtwarzacz widzial pliki , w jakim formacie zapisać napisy i czy mają być w jednym folderze z filmem i prosiłbym o ogólne porady na ten temat. |
poprostu nagraj divx'y jako dane i oglądaj
odnośnie napisów to przejzyj specyfikacje palyera, tam powinno być napisane jaki format itd... |
Cytat:
napisy i film - identyczna nazwa i w jednym folderze (jeśli już w folderach) format obsługiwany przez odtwarzacz. co to za maszyna (ta stacjonarna) i co za toster (ten w kompie) i jakie płytki. :) |
Tej maszyny stacjonarnej jeszcze nie mam, ale zamierzam niedługo kupić, a nagrywarka to NEC ND - 3540A. Wypalam na TDK 8x
|
dla mnie ( i pewnie nie tylko dla mnie ) TDK to żaden autorytet jesli chodzi o płyty DVD
a wracając do tematu to jak chcesz nagrać poprawnie divxy dla stacjonarki skoro jeszcze jej nie masz :glaszcze: |
to musisz kupic przedewszystkim stacjonarke ktora czyta divxy i to najlepiej taka ktora czyta je razem z napisami
czyli masz do wyboru: xbox, manta, bellwood, kiss, viva - niekoniecznie w tej kolejnosci, zalezy co chcesz miec oprocz divxow i ile na to przenzaczyc i co bedzie zajmowalo sie wyswietlaniem obrazu a co odtwarzaniem dzwieku jak juz kupisz albo bedziesz wiedzial co kupic to wtedy powiemy jak wypalac choc rada jest zasadniczo jedna - na dobrych plytach (np Verbatim, moje zdanie w tym temacie pokrywa sie z powyzsza wypowiedzia @zicka) jako dane a napisy dokladnie pod ta sama nazwa |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22. |