![]() |
problem z lg gsa-4163b
Mam taki problem. Moja nagrywra dvd nie widzi czystych płyt dvd+r 8x. Wszystko inne tak. Wie ktos czemu tak jest?? Jesli takii temat był to sorry ale mam tak wolnego neta że nigdzie musze czekać 5 minut na załadowanie sie strony.
|
Troche chyba nie rozumiem ? jak ma widzieć czystą płyte przecież tam nic nie ma ? może prędzej nierozpoznaje i jakie to płyty nie widzi-marka (producent) ?
|
Wkładam czysta płyte i próbuje cos nagrać perzez nero to pisze żebym włożył czysty nośnik.
|
Cytat:
1) Włóż DOBRY czysty nośnik - czyli firmowy :czytaj: 2) Nagrywaj na płytę nie więcej niż na nią wchodzić powinno :czytaj: Reszta to niewiadome, żadnych szczegółów :\ Polecam wróżkę Anastazję ... :taktak: Proponuję też zajrzeć TU i TU :czytaj: :D |
POwiem jeszcze raz. Po włożeniu czystej płyty esperanza dvd-r 8x komputer nic nie robi poza zmiana ikony i nazyw z dvd-ram do stacja dysków cd. Gdy próbuje wejść na płyte każe włożyć mi płyte. Wszyskie inne płyty chodzą.
|
Cytat:
Cytat:
NC :\ |
Cytat:
bo pewnie na nich juz jest cos nagrane :idea: |
Cytat:
:mruga: |
Tylko że jak ****a chcem coś przez nero nagrać to pisze włóż czysty nośnik a płyta jest nowa w foli jeszcze była. W sklepie coś ****a nagrali nie ((
|
Cytat:
uruchamiasz nero->nowa kompilacja [dvd albo cd ] -> dodajesz pliki jakie chcesz nagrac do kompilacji -> nagrywasz = wtedy pojawiia sie komunikat ''włóż czysty nośnik'' ??? [zakladam ze w oknie wyboru napedu masz wybrana nagrywarke] jaka to plyta??? dzieje sie tak tylko z ta plyta??? moglbys mi jeszcze wytlumaczyc o co ci chodzi z : ''W sklepie coś ****a nagrali nie '' bo niebardzo rozumiem :> |
tak. Jest to płyta esperanza dvd+r x8. Tylko tych płyt do tej pory nie czyta.
|
Cytat:
|
Ale esperanzy dvd+r 4x czyta. A pozatym esperanzy to chyba nie takie złe płyty. Zobazce jeszcze czy u kumpla będzie czytać bo ma ta samą nagryware. Jak będzie to oddaje nagryware do serwisu.
|
Człowieku, co się zawziąłeś? Espery to kicha generalnie. Każda partia nośnika od innego producenta. Trafiają się OK, ale większość się do niczego nie nadaje. Chcesz palić tanio spraw se eProformance na przykład. Espery opchnij jakiemuś naiwniakowi z Benkiem bądź NEC-iem na przykład - te palniki palą na każdym syfie.
|
ja mam taki sam problem, tzn sony dw22a po włożeniu verbatima 16x dvd-r, wogole nie widzi ze to czysta płyta, nero nawet nie podaje ilości dostepnego miejsca na dysku
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01. |