![]() |
Kopiowanie uszkodzonej płyty DVD
Mam problem ze skopiowaniem zarysowanej płyty DVD. Jeden z plików VOB nie da się w całości zdekryptować, ale nie zależy mi tak bardzo na nim (tracę tylko 1 utwór z koncertu). Kiedy próbuję wrzucić cały zdekryptowany materiał (z jednym niepełnym plikiem VOB) do Clone DVD lub DVD Shrink nie chcą one konwertować tego materiału. Co powinienem zrobić?
|
Może spróbuj w Alcoholu pominąć uszkodzone sektory, wybiera się to gdzieś w opcjach, albo spróbuj skopiować tą płyte na nagrywarce z lepszą korekcją błędów.
|
Cytat:
|
heh miałem podobny problem i korzystałem z różnego softu
CDRoller - wydaje sie dosyc dobry bo odczytał dane które inne programy wypełniały zerami, ale skolei przez to że nie wypełnia zerami "zawiesił" sie na 50% i przez 10 godzin nie przeczytał nic dalej to go wywliłem DVD X Rescue - bardzo szybki, ale efekty marne Bad Copy Pro - ostatecznie użyłem tego programu zrzuciłem wszsytko na dysk a potem... Media Fixer - przepusciłem VOBy przez ten program, podobno dobry ale jakoś różnicy nie zauważyłem może znacie jakiś inny prog do naprawiania VOBów ? |
Dzięki za rady
Bardzo dziękuję za pomocne rady, które na pewno przydadzą mi się w przyszłości. Niestety aktualnie nie mam już dostępu nawet do tej uszkodzonej płyty i dysponuję jedynie zrzuconym na twardy dysk niepełnym materiałem. Jak w takiej sytuacji mogę wypalić to okrojone nieco DVD?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:15. |