![]() |
BenQ EW 162I i błąd Nero CD-DVD Speed.
Witam.
Pisałem już o tym gdzie indziej, ale odnoszę wrażenie, że w niewłaściwym temacie, więc skoro nie znalazłem odpowiedniego, zakładam nowy. Jako, że Nec 3520 nie może przeprowadzić wszystkich testów jakości płytki, postanowiłem zakupić Benka, a że potrzebuje on specjalnego podłączenia do USB (na zwykłym nie jest widoczny w systemie), to wybór padł na EW 162I. I tu zaczynają się schody. Niezależnie od wersji używanego CD-DVD Speeda, po krótszej lub dłuższej chwili otrzymuję poniższy komunikat: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=23208&stc=1 ASPI zainstalowane poprawnie, system też nienajstarszy, z pozostałymi napędami takich problemów nie mam. :nie: Bios w Benku najnowszy, 47o9, nawet na stronie Benka go jeszcze nie ma (dziwne). Opadłem już z sił. :'( :help: |
Ilość załączników: 1
Miałem podobne problemy gdy Benek siedział w ExtUSB
Dokładnie ten sam komunikat :taktak: Nie wiem o co chodziło :nieee: Flashowanie przebiega poprawnie, ale co z tymi testami? :idea: Spróbuj poprzełączać na wolne gniazda USB Dla USB 2.0 w XP jest także mały update - ale jeżeli masz SP1 lub SP2 - to chyba nie jest to konieczne ??? Na wszelki jednak wypadek załączam łatkę |
Przełączałem już na inne gniazda i nic, a załacznik niestety mnie się nie przyda, bo mam win2k sp4. :(
Ale dzięki, że się zainteresowałeś. :piwo: :D |
Cytat:
1621 to nic innego jak 1620 w kieszeni Więc jeżeli jeszcze mi się kiedyś będzie chciało przekładać, a zadziała - to dam znać :taktak: A jakie masz MOBO? :idea: |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko sam nie wiem za bardzo co - juz późno i translator ma słabe baterie :D O to: Cytat:
:mruga: |
Wygląda na to, że mam, jeszcze pytanie, czy nie zaszkodzi spróbować podłączyć go przez firewire? Kabla wprawdzie nie dali, z tyłu obudowy jest tylko 1 wyjście, ryzykować czy nie?
|
Cytat:
A co to w ogóle za laptop? :idea: Daj linka! :czytaj: BTW A to wyjście to USB czy FW? Czy jedno USB i jedno FW? :idea: |
Najnowszy Chipset Software Installation Utility :spoko: 11-07-2005 (USB i AGP)
http://downloadfinder.intel.com/scri...=9026&lang=eng :) |
Cytat:
:D |
Wyjście jest tylko na USB, a jednak kabel, który mam skądinąd pasować nie będzie, linku do lapka nie będzie, bo już u producenta nie występuje, ma chyba z półtora roku. :(
Jakieś pomysły? Edit: Nie wiem czy można do lapków wgrywać stery od producentów elementów, stery do grafy (nVidia) chodziły tylko te ze strony producenta laptopa. |
No i muszę odgrzać, niestety próbowałem już wielu rzeczy:
Przeistalowałem stery od USB, odpaliłem progs od slawekj, męczę kompa we wszystkie strony i nic, dalej ten sam błąd, macie jeszcze jakieś pomysły? :help: |
Cytat:
Bez niego u mnie wiele programów nie działa. :) |
Nie mam, pogoogluję, zainstaluję i dam znać. :D
|
Cytat:
http://downloadfinder.intel.com/scri...?ProductID=663 :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38. |