Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   programy do konwertowania vcd (https://forum.cdrinfo.pl/f13/programy-konwertowania-vcd-54898/)

pochix 31.07.2005 12:02

programy do konwertowania vcd

witam czytalem sobie poradnik na waszej stronie i znalazlem takie cos:
Cytat:

Kompresor MPEG-1 (VCD)
Na rynku dostępnych jest bardzo dużo kompresorów MPEG-1. Jednym ze znanych darmowym kompresorów MPEG-1/2 jest Tsunami MPEG Encoder (TMPGEnc). To, co najczęściej nas interesuje to szybkość i jakość kompresora oraz jakie dodatkowe funkcje oferuje. Istnieją drogie programy, które potrafią w zasadzie tylko kompresować do określonego formatu MPEG-1 bez żadnych opcji preprocessingu (czyli wstępnej modyfikacji wejściowych danych video), a za to oferują bardzo dużą prędkość i wyśmienitą jakość, ale duże pieniądze. Stąd omówiona zostanie ogólna zasada postępowania podana (na razie...) na przykładzie najbardziej dostępnego i taniego (freeware) kompresora - TMPGEnc.
Czy możecie mi podać nazwy tych drogich kompresorów bez opcji preprocessingu ?
Z góry dzięki :)

aha i najlepiej jakby mógł konwertować z .RMVB do .AVI

sc0rpi0 31.07.2005 17:57

Nie wiem czy chodziło mu dokładnie o ten ale ja polecam The Film Machine (z Cinema Craft Encoderem, który właśnie jest bardzo drori a według mnie robi lepiej niżTMPGEnc i szybciej do VCD).
Z płatnych programów i jeszcze szybszych (a i napewno przerobi z RMVB do AVI) to WinAvi Video Converter. Ale jakość w nim jest troszkę gorsza niż w TMPHEnc czy w The Film Machine. Ale posprawdzaj sam.

pochix 31.07.2005 19:07

To jak mozesz to powiedz mu, żeby odpisał do tego topica :)
bo win avi mam i nie wydaje mi się, że chodzi znacznie szybciej od innych konwerterów, a bardziej zależy mi na tym czy nie posiada opcji preprocessingu, bo jakby to gdzieś pisało to by możnało stwierdzić, że to jest jeden z szybszych konwerterów :)

sphinks 13.09.2005 20:42

Cytat:

Napisany przez pochix
jakby to gdzieś pisało to by możnało stwierdzić

Wiem, że się czepiam, choć wcale nie chce być złośliwy ;) ale zamiast "pisało" powinno być 'było napisane'... Bo gdybym był złośliwy to wytknąłbym jeszcze literówkę, a tego nie robie :P Natomiast ten błąd z 'pisało' strasznie mnie wnerwia dlatego zwracam na to uwage, z nadzieją, że może komuś pomogę :)

Pozdrawiam!

Reetou 13.09.2005 22:32

Cytat:

Napisany przez sphinks
Wiem, że się czepiam, choć wcale nie chce być złośliwy ;) ale zamiast "pisało" powinno być 'było napisane'... Bo gdybym był złośliwy to wytknąłbym jeszcze literówkę, a tego nie robie :P Natomiast ten błąd z 'pisało' strasznie mnie wnerwia dlatego zwracam na to uwage, z nadzieją, że może komuś pomogę :)

Pozdrawiam!

Może trzymajmy się tematu dyskusji, a nie zwracajmy uwagę na szczegóły. Tym bardziej, że widziałem gorsze 'byki'. A gdybym był złośliwy, choć wcale nie chcę być złośliwy, to zwracając innym uwagę o ortografię, raczej nie wypada samemu walić błędów. A u Ciebie: ortografia/literówki - 3 sztuki, interpunkcja - 4 sztuki. Zostawmy więc ten temat. ;)

Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49.