![]() |
Nowy FFdshow i TMPGEnc - problem
Witam, od kiedy ukazały się dwie nowe wersje ffdshow te lipcowe nie mogę przekonwertować avi na vcd, przy wybraniu pliku z filmem wyskakuje "File ....can not open, or unsupported." i nie jest to wina priorytetu dla DirectShow Multimedia File Reader, bo jak zainstaluje starsze ffdshow wszystko wraca do normy.
Może to kwestia ustawień ffdshow? Ma ktoś jakiś pomysł, ewentualnie rozwiązanie problemu? |
Może te nowsze FFDshow nie instalują kodeków potrzebnych do przerabiania np.xvida , tylko do oglądania. Tak się czasami zdarzało niektórym osobom, że mimo posiadania jakiegoś pakietu kodeków film nie dał się przerobić. Pomagało wówczas osobne zainstalowanie np. xvida. Ja osobiście bazuje na tych FFdshow z 19 czerwca 2005 i do tego Klite Codek Pack i wszystko mi przerabia kiedy i jak chcę :D
|
Dodam, że odziwo dźwięk wczytuje bez problemu i właśnie tylko z obrazem są problemy, ostatecznie mogę wrócić do wcześniejszej sprawdzonej wersji, później sprawdze jak to wygląda na TMPGEnc 3.0 Xpress może czas się przeciąść, zobaczymy w praniu.
|
Witam
Z ffdshow miałem problem że przy filmie z audio w MP3 TMPgenc pokazywał jakieś chore czasy filmów 200 - 300 minut. Poskutkowało przywrócenie starej wersji ffdshow. Nowsze z lipca, sierpnia powodowały taki właśnie problem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05. |