Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   xbox-nagrywanie na dvd-rw (https://forum.cdrinfo.pl/f104/xbox-nagrywanie-dvd-rw-54923/)

Berion 09.02.2006 12:50

Cytat:

Napisany przez mesjasz
Z wypakowywaniem orginalow to niewiem czy to taka prosta sprawa co do plyt rw thomek i samsung bez problemu odczyta filek jak mu sie zachce ale zadko.

No róznie bywa. Forza Motorsport jest na DL i to w dodatku DWUSYSTEMOWA (CDFS i XDFS). W takim przypadku nie zrobisz obrazu zwykłym programem bo zrobi Ci obraz z DVD-Video :/

Jedyny pomysł to skopiować na HDD Xa i przez FTPa puścić na nasz HDD. Zripować, złożyć i grać... proste, czyż nie? :D

mesjasz 09.02.2006 00:59

Z wypakowywaniem orginalow to niewiem czy to taka prosta sprawa co do plyt rw thomek i samsung bez problemu odczyta filek jak mu sie zachce ale zadko.

M@X 08.02.2006 23:02

Tutorial jest troche przestarzaly... Sprobuj zaopatrzyc sie w Qwix'a!

jacob 08.02.2006 22:54

Prubuje odczytac plyte Xbox przez program ' Xiso ' ale kiedy jest juz wszystko gotowe wybieram dysk i wybieram "Read xISO" to pisze mi takie cos ' The inserted CD/DVD dont have a Xbox Filesystem '. Nie wiem jak to mozliwe jesli to jest oryginalna gra Xbox'a. Probowalem na paru grach Xbox'a i na kazdej to samo. Moze ktos wie o co chodzi ?

M@X 07.09.2005 09:11

Cytat:

Napisany przez Berion
Jak pojawi się M@X to pewnie Ci coś więcej napisze...

M@X sie pojawil, tylko troche pozno ;-/. Sorry, musial mi umknac ten temat. Moje testy opieram na Philipsie. Esperanza DVD-RW - nie ruszona. Samsung - nie ruszony. Verbatim - jak mu sie zachce to przeczyta, ale sa problemy z odczytem. Nie ma problemu jezeli konsola ma wymieniony czytnik na model z PC - wowczas bierze wszystko! Jeszcze raz przepraszam za spoznienie - ide do kata... ;-D

seciu 18.08.2005 23:04

mpoj badziewny philips nie czyta dvd-rw a nagrywam je x1 prawie godzine porazka:/

bratpit 03.08.2005 11:44

Mozna wypalac na -+RW i konsola odczytuje te plyty. Czasami po pierwszym wlozeniu plyty do czytnika, xbox sprawdza plyte i stwierdza, ze jest czysta. Wystarczy wtedy wysunac tacke napedu i wsunac z powrotem... Plyta powinna zostac rozpoznana.

Berion 31.07.2005 22:44

@pieron33
Ponoć można... Ciężko mi wyrokować. Nie mam tej konsoli... Z tego co słyszałem to tak. Słyszałem również, że zależy od czytnika (Philips/Thomson/Samsung). Spróbój, niczym nie ryzykujesz :)

A jeśli chodzi xcrk to olej to (dość stary soft) i spatchuj bezpośrednio w Qwix'ie. Do pobrania ze strony głównej w dziale download.

Jak pojawi się M@X to pewnie Ci coś więcej napisze...

pieron33 31.07.2005 22:31

xbox-nagrywanie na dvd-rw

pytanko nastepujace ,czy mozliwe jest nagranie i odtworzenie gry na plycie dvd-rw lub +rw ,czy tylko mozliwe jest nagrywanie na płytach jednokrotnego zapisu.Aha Berion jezeli mozesz to prosze o pomoc jak potraktowac [tzn jak to zrobic ten plik default.xbe,bo go dalo sie wypakowac tylko nie wiem co dalej tzn zedne wiadomosci[wrzucilem go do pliku xboxcrk i nic]nie wiem jak to zrbic zeby sprawdzic czy wszustko oki.prosze o pomoc. :serdusz: :pisze: :pisze: :pisze:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18.