![]() |
531 to nie FSB tylko oznaczenie procesora
530 to 3,2 ghz szyna 800 bez emt64 531 to 3,2 ghz szyna 800 z emt 64 :) |
A więc mam 2100 zeta na cały zestaw! Co do procka to musi być HT, to podstawa (nie 531 tylko 800). Płyta musi mieć złącze Fire Wire! Pamieci musze mieć przynajmniej 2x512 (zastanawiam się na Kingstonem PC400 CL3) Grafa musi być dobra ale w miare tania! NIE musi służyc do wypasionych gier, tylko do "skromnego montażu"! Na oku mam dysk Western Digital 1600JD 160GB 7200 8MB SATA! Coraz bardziej jestem nastawiony na pentiuma! :)
|
a co do procka to mniemam ze chodzilo ci o mode P4 530 wiec proponuje o nim zapomniec i pomyslec o P4 531 :)
|
Cytat:
@Gentelmen podja ile masz siana na sprzęta wtedy bedzie można coś sensowniej powiedzieć bo teraz to wróżymy z fusów ;) |
Cytat:
|
wogole napisz ile masz kasy i na jakie podzespoly:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
chciałbym Ci zwrócić uwage, że do takich zastosowań przyda Ci się sporo ramu w kompie oraz szybki i pojemny dysk twardy bo procek i grafa to nie wszytsko, w sumie grafa nie bedzie tu miał za wiele do roboty
|
Cytat:
procek - chcesz model z serii 5xx czy 6xx (64bit)? moze warto juz dolozyc i przejsc na pci-e? |
Też przechodziłem ten sam dylemat 2 miechy temu czy Atlhon64 czy Pentium IV. Z braku funduszy wybrałem athlona64 3000+, ale nie żałuję sprawuje się dobrze.
|
jak nie bedziesz grał to w porzo
płyta pod p4-zaley jaki chipset itp itd w zasadzie pod intela najlepsze mobo od zawsze - abit, asus -resztą nie zawracaj sobie głowy |
Pozwole sobie jeszcze zapytać: czy grafika R9250 saphire 128 mbit, dvi, tv-out jet w miare dobra? Pytam ponieważ polecono mi ją. Jaka będzie odpowiednia płyta główna pod Pentiuma?
|
p4 bedzie sie znacznie lepiej sprawował
to nie podlega najmnijejszej dyskusji |
do tego o czym mówisz dobry będzie Pentium.
Choć ja te same rzeczy "strugam" na Athlonie 64 2800+ i daje rade. Masz kase kup jednak Pentiuma i dobrą płyte główną. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:26. |