![]() |
Napisy Sony DAV-DZ300
Wczoraj zostałam szczęśliwą posiadaczką kina domowego Sony DAV-DZ300 które odtwarza min filmy w formacie Divx. I tu pojawia się problem, bynajmniej dla mnie, w instrukcji jest napisane że odtwarzane są tylko napisy naniesione (znajdujące się w tym samym katalogu co film), zazwyczaj napisy są w osobnych plikach, więc jak dokonać zmiany w filmie, żebym mogła je odtwarzać. Podejrzewam że podobne problemy już były poruszane na tym forum, ale nie bardzo mogę to odnaleźć.
Jeśli znajdzie się ktoś chetny żeby mi pomóc to z góry dziękuje. |
Musisz użyć programu Virtual Dub z filtrem subtitler oraz przekonwertowanymi napisami na format *.srt... :)
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...86&postcount=3 |
Daj sobie spokój z marną jakością DIVX, płytki DVD są tak tanie, że szkoda nerwów na kipskie DIVX, a tuż za "płotem" czeka już Blu Ray.............
|
Z instrukcji obsługi wynika, że sprzęt obsługuje napisy wbudowane w plik avi (a nie w tym samym katalogu), więc albo to o czym pisał gallus, czyli wkodowanie napisów w obraz, albo (może) technologia XSub z Divx 6 - nie bawiłem się tym jeszcze, ale wygląda ciekawie.
Swoją drogą sprzęt jak sprzęt, ale instrukcja od tego Soniaka rzuciła mnie na kolana. Na ogół w instrukcjach czytamy, jaki to wspaniały sprzęt kupiliśmy. A tu proszę - najwięcej miejsca w instrukcji obsługi zajmują dane, czego ten sprzęt nie może :D Poza tym ciekawe, co mieli na myśli pisząc: Cytat:
|
(dodam od siebie ,ża poprzednikiem) - że b.dobry Xvid na takiej stacjonarce , potrafi wyglądac lepiej, niz "gazetowy" DVD.
Co do Sony i innych "markowych" - Divx, Xvid traktują raczej jako dodatek i nikła nadzieja np. na porawę softu itp.... :smutny: . |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:36. |