![]() |
dzięki wszystkim za sugestie.
|
Cytat:
Dla nagrywarki nie ma znaczenia jaki plik nagrywamy i czym spakowany. Ważne, żeby był mniejszy lub równy max pojemności nagrywanej płytki. Pliki powyżej 2GB nagrywamy tak samo jak inne tylko jako UDF 2.01. Tworzymy najpierw w Nero plik obrazu z tym plikiem zaznaczając DVD-ROM UDF i póżniej wypalamy np. w Nero Expres. Nie spotkałem się nigdy z problemem odczytu tak zapisanych danych. Zawsze przed nagraniem sprawdzam obraz w Virtual Daemon. Poprawność zapisu danych zawsze również sprawdza sam Nero tworząc właściwy plik obrazu zapisywanych danych. :) |
no nagrywarka tak wychwalana to problemu nie powinno być
nośnika tego nie znam to nic nie moge na ten temat powiedzieć a co do nagrywana pliku 4GB to raczej nie powinno byc problemu nagrywałem już takie pliki 4GB (materiał zgrany z karty DVB) i nie miałem problemu z odczytem w nagrywarce ani w stacjonarnym |
tzn ze tak ma byc z tymi 2GB ze wiekszych nie nagra ?
|
nagrywarka Benq 1640 a plyta Msonic
|
a może poprostu nagrałes to na kiepskim nośniku
podaj na jakiej nagrywarce to wypalałeś i na jakim nośniku |
A musi to koniecznie być w jednej paczce? :>
Może spakuj 2x2GB i po krzyku. :idea: |
Jest to plik rar bo sam to pakowałem różnego rodzaju programy i dane.
|
Cytat:
może to nie archiwum rar tylko obraz iso dysku, które przez windowsa jest identyfikowane jako archiwum rar w takim wypadku trzeba wybrać opcję nagraj plik obrazu w menu > Nagrywarka w Nero |
Jak nagrac pliki spakowane rarem
Mam taki problem , probuje nagrac pliki z danymi spakowane rarem 4GB w nero na dvd , wyskakuje mi ze plik jest wiekszy niz 2GB i nie mozna go nagrac jako dysk z danymi tylko jako dysk UDF , ale po nagraniu UDF komp nie czyta dysku. Prosze o rade jak to nagrac.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:14. |