![]() |
zacinające się vcd
Witam.
Wypaliłem ostatnio (na próbę) kilka plików avi jako vcd. I niestety wszystkie się zacinają na moim stacjonarnym odtwarzaczu. Wygląda to tak, że pierwsze kilkanaście sekund film "leci" z normalnym dzwiękiem i obrazem a po chwili zaczyna się "szarpać". Dźwięk i obraz odtwarzają się skokowo i nic na to nie pomaga. Co może być przyczyną? Konwersje przeprowadzałem na programie winavi video converter. Wypalane pliki były jako PAL z różnymi prędkościami wypalania (od 6x do 8x). Podejżewam, że wina leży po stronie konwersji, ale nie mam zielonego pojęcia jak temu zaradzić. Odtwarzacz stacjonarny nie jest zbyt nowy (aiwa XD-DV370) ale do tej pory odtwarzał bez szemrania zarówno DVD jak i VCD. Macie jakiś pomysł jak można zaradzić na takie szarpanie? A może jakieś inne programy do konwersji avi->vcd polecacie, jeśli problem leży po stronie programowej oczywiście? Jestem zielony w temacie konwersji, przeszukałem forum ale nie znalazłem żadnych pomocnych informacji... Byłbym wdzięczny za łopatologiczne wyjaśnienie i pomoc :)) dziękuję i pozdrawiam! |
a na kompie jest ok ?
|
Ja bym zmienił program albo płytki (może też być wina po ich stronie). Innych przyczyn nie jestem w stanie wynalźć. Chyba że filmik tnie się również na kompie ? Sprawdzałeś po przekonwertowaniu ? Przed nagraniem.
|
na kompie sie nie tnie nic, wszystko gładko się odtwarza.
płytki chyba też nie najgorsze bo TDK jakies. A co do innego programu - bawilem sie The Film Machine, ale za chiny ludowe nie moglem uzyskac obrazu w wyjsciowym pliku. Dzwiek odtwarzal sie pieknie, ale obraz stanowilo czarne tlo z dwoma paskami na dole (takimi poszarpanymi). Wina kodekow (fddshow) czy cos jeszcze? |
Wina kodeków. Chyba xvida nie ma. Bo ten co jest w FFdshow jest tylko do oglądania filmów a nie do dekodowania. Zainstaluj osobnego xvida.
|
Witam ponownie:)
Poszedłem sobie inną drogą i zmieniłem program do konwersji. TMPGEnc plus i wszystko śmiga jak złoto:) dzięki! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |