![]() |
Stacjonarny LG 5083 nie czyta DVD R+/-
Witam.
Od początku nie czyta płyt DVD R+,R-. Po włożeniu płyty wyskakuje "błąd dysku".Czy można coś z tym zrobić? |
Cytat:
niemożliwe sprawdzczy te płyty wogóle kwalifikują się do jakiegokolwiek odtwarzania |
Cytat:
|
Cytat:
zrób test płyty na PI/PIF no i czy płyty mają poprawny format DVD-Video |
Na innych stacjonarnych odtwarza OK (sprawdzałem na jakimś Samsungu).
Sory, ale nie wiem co to jest testpłyty na PI/PIF |
z opisu zamieszczonego tu:
http://www.bestmarket.pl/servlet/Beg...adnyopistowaru wynikaloby , że on poprostu nie czyta żadnych nagrywanych płyt musisz nagrywać na DVD+R i zmienić booktype na DVD-ROM |
Czy jakaś zmiana firmware'u czy softu nie wchodzi w grę?
|
Cytat:
Ale spróbuj nagrać tak jak napisałem w moim poprzednim poście czyli DVD-ROM To powinno rozwiązać Twój problem |
TU piszą, że czyta DVD+R i DVD-RW.
Aha nienajlepiej zrobiłeś kupując LG. Tyle razy było na forum, żeby nie kupować ich stacjonarek (co napędów w kompie się nie wypowiadam). U mnie w rodzinie mają LG i wiecznie jest problem z nagrywanymi płytami. Błąd dysku itd. odtwarzanie ze ścinkami. A te same płyty na stacjonarnej Mancie, albo Sony śmigają bez zarzutu. Na stacjonarne LG jest jeden sposób. Płyty RW - te czyta bez zarzutu, albo DVD dobrych marek TDK i Verbatim palone x 4. No i tak, jak kolega @Zick pisze spróbuj nagrać ze zmienionym booktype na DVD-ROM. |
Dzięki za porady! Próbowałem zmienić booktype na DVD-ROM programem, który jest uniwersany(Bitsetter), ale niestety nie udało się! Innych programików nie znalazlem.Chyba zdecyduje się na wymianę sprzętu - ceny spadły, więc mozna kupić coś stacjonarnego za stosunkowow małe pieniądze, a będzie czytało wszystko.
Dzięki. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Chodzi o to, że osobiście nagrywarki nie posiadam. Korzystałem z nagrywarki u kumpla, na pewno była to LG, ale numerków nie pamietam.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:02. |