![]() |
Wchodzisz do Konfiguracji kodeka i jest tam opcja "Show DivX logo watermark" odnaczasz i na pocz***261;tku filmu logo ju***380; si***281; nie pojawia
|
Dziękuję serdecznie. Zadziałało w SubEdit. Ciekawe, że w SubEdit przy robieniu zdjęc w niektórych filmach pokazuje się ikonka w prawym dolnym rogu z napisem Divx video. Wiecie z czego to wynika? I jak się jej pozbyc? (bruździ nieco).
|
Ilość załączników: 1
NAJ NAJ ....... No1......
AVI Toolbox ;) |
Albo Media Player Classic ==> Save Image...
|
Albo SubEdit Player
Plik > zapisz klatke filmu jako BMP (do wyboru sa tez inne formaty) |
VirtualDub b***261;d***378; VirtualDub Mod i po sprawie. Zr***243;b tak jak opisa***322; gallus w tym po***347;cie!
|
problem
Ja wciąż mam problem z tym przechwytywaniem pojedynczych klatek. Obojętnie, czy robię to przez PowerDVD do konkretnego folderu, czy do schowka i później Painta. Program jedne filmy przechwytuje, innych zaś nie. Bez widocznych powodów (nie chodzi tu raczej o format - z plikami avi zachowuje się różnie). Jeśli kopiuję do schowka, w Paint wyświetla mi się czarny prostokąt. Jeśli do konkretnego folderu, plik po prostu się nie pojawia.
Czy ktoś się już z tym spotkał? Wie w czym tkwi problem? Bardzo proszę o jakieś wskazówki. |
Cytat:
|
virtual dub i save image sequence (zapis do png, bmp i tga - do wyboru - zpisuje do klatek caly film, ale mozna zaznaczyc mu takimi polstrzaleczkami z paska narzedzi start i stop na linii czasu) edit: ja sie tu rozpisuje a Gallus wstawia w tym czasie obrazki :piwo:
powerdvd i (najwygodniej na zwolnieniu) klawisz c (u ustawieniach mozna zarzyczyc sobie czy ma zapisac na dysku czy do schowka itp) prinsceer opisal Dorian osobiscie polecam wersje pierwsza, szczegolnnie jesli chce sie zapisac dluzszy fragment filmu lub caly |
Klawiszem Print screen można jak najbardziej przechwycić screeny z filmu.
Wystarczy wejść do menu Ekran/Zaawansowane/Rozwiązywanie problemów Teraz przyśpieszanie sprzętowe dajemy na max w lewo czyli na BRAK , akceptujemy wybór i Print Screen działa . Później nie zapomnijmy włączyć przyśpieszania powtórnie;) |
schowek jest to pamięć virtualna, w której przechowywane są dane, czyli musisz wkleić jego zawartośc do jakiegoś programu graficznego ;P
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Do total comandera istnieje plugin - AVI v1.2 który pozwala na wykonanie plikow AVI z kilku BMP lub rozpakowanie plikow AVI do sekwencji plikow BMP i jednej sciezki WAV, później można wsadowo zmienić bmb na inne formaty.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:25. |