Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   zamiana pliku filmowego na pliki graficzne (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zamiana-pliku-filmowego-pliki-graficzne-55061/)

Urelu 25.05.2006 13:34

Wchodzisz do Konfiguracji kodeka i jest tam opcja "Show DivX logo watermark" odnaczasz i na pocz***261;tku filmu logo ju***380; si***281; nie pojawia

ddymitr 24.05.2006 14:47

Dziękuję serdecznie. Zadziałało w SubEdit. Ciekawe, że w SubEdit przy robieniu zdjęc w niektórych filmach pokazuje się ikonka w prawym dolnym rogu z napisem Divx video. Wiecie z czego to wynika? I jak się jej pozbyc? (bruździ nieco).

mensir67pl 24.05.2006 14:19

Ilość załączników: 1
NAJ NAJ ....... No1......

AVI Toolbox

;)

andy 24.05.2006 13:25

Albo Media Player Classic ==> Save Image...

pablocoo 24.05.2006 13:18

Albo SubEdit Player
Plik > zapisz klatke filmu jako BMP (do wyboru sa tez inne formaty)

andy 24.05.2006 12:32

VirtualDub b***261;d***378; VirtualDub Mod i po sprawie. Zr***243;b tak jak opisa***322; gallus w tym po***347;cie!

ddymitr 24.05.2006 11:59

problem

Ja wciąż mam problem z tym przechwytywaniem pojedynczych klatek. Obojętnie, czy robię to przez PowerDVD do konkretnego folderu, czy do schowka i później Painta. Program jedne filmy przechwytuje, innych zaś nie. Bez widocznych powodów (nie chodzi tu raczej o format - z plikami avi zachowuje się różnie). Jeśli kopiuję do schowka, w Paint wyświetla mi się czarny prostokąt. Jeśli do konkretnego folderu, plik po prostu się nie pojawia.
Czy ktoś się już z tym spotkał? Wie w czym tkwi problem?
Bardzo proszę o jakieś wskazówki.

REi 16.08.2005 19:43

Cytat:

Napisany przez jacgra
Słuchajcie mam PowerDVD - tam jest opcja przechwyć klatkę - jak wciskam to pisze "Przechwytywanie". Co on dalej z tym robi?? Przerzuca to gdzieś?? Pomóżcie proszę

W opcjah PowerDVD mozesz ustawic folder przechwytywanie - bedzie je tam zapisywal z kolejnymi nr. w formacie *.bmp i bedziesz je juz mogl ogladac :)

nimal 16.08.2005 19:25

virtual dub i save image sequence (zapis do png, bmp i tga - do wyboru - zpisuje do klatek caly film, ale mozna zaznaczyc mu takimi polstrzaleczkami z paska narzedzi start i stop na linii czasu) edit: ja sie tu rozpisuje a Gallus wstawia w tym czasie obrazki :piwo:
powerdvd i (najwygodniej na zwolnieniu) klawisz c (u ustawieniach mozna zarzyczyc sobie czy ma zapisac na dysku czy do schowka itp)
prinsceer opisal Dorian
osobiscie polecam wersje pierwsza, szczegolnnie jesli chce sie zapisac dluzszy fragment filmu lub caly

Dorian 16.08.2005 18:45

Klawiszem Print screen można jak najbardziej przechwycić screeny z filmu.

Wystarczy wejść do menu Ekran/Zaawansowane/Rozwiązywanie problemów

Teraz przyśpieszanie sprzętowe dajemy na max w lewo czyli na BRAK , akceptujemy wybór i Print Screen działa .

Później nie zapomnijmy włączyć przyśpieszania powtórnie;)

gallus 16.08.2005 17:45

schowek jest to pamięć virtualna, w której przechowywane są dane, czyli musisz wkleić jego zawartośc do jakiegoś programu graficznego ;P

jacgra 16.08.2005 17:34

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Do schowka ładuje. Potem tylko w programie graficznym (chociażby w paincie) dajesz Edycja->Wklej i gotowe, możesz zapisać sobie gdzieś na HDD.

Tylko gdzie jest ten schowek??

raptor123 04.08.2005 22:42

Ilość załączników: 1
Do total comandera istnieje plugin - AVI v1.2 który pozwala na wykonanie plikow AVI z kilku BMP lub rozpakowanie plikow AVI do sekwencji plikow BMP i jednej sciezki WAV, później można wsadowo zmienić bmb na inne formaty.

sc0rpi0 04.08.2005 20:52

Cytat:

Napisany przez jacgra
Słuchajcie mam PowerDVD - tam jest opcja przechwyć klatkę - jak wciskam to pisze "Przechwytywanie". Co on dalej z tym robi?? Przerzuca to gdzieś?? Pomóżcie proszę

Do schowka ładuje. Potem tylko w programie graficznym (chociażby w paincie) dajesz Edycja->Wklej i gotowe, możesz zapisać sobie gdzieś na HDD.

Piterniel 04.08.2005 20:25

Cytat:

Napisany przez gallus
to trzeba mieć niezły reflex jeżeli film ma 25/29fps :P

Wiesz jak ktoś gra w CSS na 100FPS to łapanie klatek filmów to jak lekkie sniadanie ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:25.