Piterniel |
10.08.2005 12:37 |
Cytat:
Napisany przez zYxMa
Jak miałem telefon z midi to meczylem sie z wieloma programami, ale efekty totalnie kaszaniaste :/ oleałem temat i zmieniłem fon, który odtwarza dĽwięki mp3 ;)
|
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie co to jest plik MIDI. Jak pewnie zauważyłe¶, on bardzo mało zajmuje pomimo swoich długo¶ci, co za tym idzie jest bardzo przyjazny dla telefonów. Tyle jest jedno ALE - w tym pliku s± zapisane dĽwięku instrumentów (Przykład : 2xpiano po 13 sekund, 3xtrabka 3 sekundy z przerw± 0,5 sekundy i wtedy tworzy się taki dĽwięk). Teraz zalezy wszystko od karty dĽwiękowej jak potrafi to odtwarzyć. Odpal jakiego¶ mida na swojej karcie dĽwiękowej, a na klawiszach Yamahy. Uznasz, że twoja karta jest gówno warta ;p.
Teraz posiadam plik MP3, różne skonczne dĽwięki, teraz znajdz program który znajdzie w skompresowanym pliku (powiedzmy MP3 128, VBR) czy teraz gra tr±bka przez ile etc. i aby to ładnie brzmiało w efekcie końcowym. Jak znajdziesz to poprosze Cie aby przekształcił wszystkie utrowy METALICA na midi (podołasz?).
Mp3@Midi - Możliwe, ale bardzo marny efekt
Pit ;p
|