![]() |
Ok żelowy będzie załatwiony jakiś Pentel czy Bic będzie dobry? Pokropię troche wodą
kolońską. |
Cytat:
tak jest przyjete i tyle, uwarunkowanie kulturowe ;) pozatym jest to nie elegenckie, glugopis odciska sie na 2giej stronie, robi wglebienie w piapierze. Ja na przydklad do robienia nortatek i pisania wiekszosci rzeczy uzywam piora, ma to swoj klimat |
Co za różnica czy długopis czy pióra skoro i tak ni piszę ładnie?
Usteczka sobie podaruje, treść wg mnie jest ważniejsza. Ok, żelaka sobie sprawie. Wg mnie treść powinna przerastać oprawe. Ale oczywiście papeteria jest jak najbardziej czysta i schludna. |
A później mama wchodzi a dup zdjęcie cyfrakiem :P
|
I nie zapomnij o usteczkach. :) Pożycz od mamy, bądź starszej lub młodszej siostry pomadki do ust, wymaluj sobie nią swoje usta i ... walnij 2, 3 całuski na kopercie (tak w rogu) na kartkach z listem też możesz :)
|
eeee no wiesz..... widze ze malo wiesz :D
TAAAKIE listy sie ZAWSZE pisze PIOREM (wiecznym) albo w dzisiejszych czasach imitujacym je czarnym zelowcem ;) koniecznie na jakiejs ladnej papeterii, ma byc czysta, niepogieta itd + kropla perfumki nie zaszkodzi (tylko tak zeby plamy nie bylo widac, musisz poprobowac) |
Różowa? Bez przesady, dlaczego nie długopisem?
|
no to w takim ukladzie rozowa, perfumowana papeteria
i nie pisz dlugopisem przypadkiem ;) |
Jakbym go chciał napisać od początku tradycyjnie to bym ze 3 kartki zużył na same poprawianie zdań. Nie jest to zwykły list, jest on miłosny; dlatego pytam o te szczegóły.
|
pracuje na poczcie i dziennie przez moje rece przewalaja sie setki takich "tradycyjnych" listow...
niektorzy to nawet dobrze zaadresowac nie potrafia, wiec sie przejmuj sie, bedziesz na 100% w czolowce tradycjonalistow ;) |
Napisz go odręcznie od początku (po kiego grzyba przepisywać). Oczywiście w przypadku wątpliwości ortograficznych sięgnij po słownik albo word'a ale naprawdę poczujesz klimat jak będziesz myślał (tworzył list) bezpośrednio na kartce. Zapuść sobie muzykę i oddaj się tej staromodnej rozrywce podczas tworzenia archaicznej formy przekazu... Warto!
|
bez numeracji.... poukladaj tylko po kolei
|
Chodzi mi o to, że tyle zajmuje ten list na kompie, potem go przepisze. Nie jestem szaleńcem by pisać list od razu na czysto. Jeżeli kartek będzie dużo, to je numerować czy nie?
@ed hunter aby tradycji stało się zadość to powinienem list po łacinie napisać, pismem gotyckim ale jakoś nie umiem :D ani pisma ani się posługiwać piórem. |
dobry tradycyjny list powinien być napisany tym zestawem :D
http://napoleon.gery.pl/osen/wystawa2.jpg |
tak jak napisal Kowalik - tradycyjny jest odreczny ;)
a na drugiej stronie mozna pisac, za wyjatkiem kiedy dlugopis/tusz przeswituje na druga strone bardziej elegancko i formalnie wyglada jednak pisanie na kolejnej kartce i wlasnie to bym polecal |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:49. |