![]() |
Nagrywarka DVD nie nagrywa DVD - moze za malo ramu???
Kupilem nagrywarke DVD LG GSA-4163B i niestety nie moge nagrac plyt DVD. Probowalem z DVD-R i DVD+RW. Proces nagrywania zawiesza sie po zbuforowaniu plikow ale przed rozpoczeciem wlasciwego nagrywania. Inne plyty (CDR i CDRW) nagrywa bez problemu. Zastanawiam sie czy niespelnione wymagania sprzetowe moga to powodowac - mam 384MB ramu a wymagane jest 512 oraz procesor Athlon XP 1500+ a wymagane jest 2,4GHz... hehe.
Prosze o rade. Tomasz. |
Cytat:
Minimum : Pentium III 700MHz lub wyższy, 512 MB is recommended, pomijam kwestię procesora, pamieć RAM - wiemy że przy 256MB nie ma problemów,a 512 i więcej jest optymalne (rekomendowane). Przypuszczam że to nie kwestia RAM-u, a ile masz wolnego miejsca na HD ? |
witam, mam podobny problem, po przeinstalowaniu systemu
wczesniej po kupnie od razu wypalalem dvd teraz po przeinstalowaniu systemu (ghosta na dvd wypalilo na swiezym systemie) i zainstalowaniu najnowszego nero nie moge wypalic plyty dvd, cd, cd-rw wypala, ale dvd nie chce, wyskakuje text ze "Bufor jest za duzy" a standardowe ustawienia nic kompletnie nie zmienialem, wczesniej wszystko bylo spoko, chociaz w sumie rzadko wypalam dvd nie moge tez wgrac nowego biosu zadnego nie wiem czemu:| |
Cytat:
Wydaje mi się, że przy 1,5 GB RAMu i procku 3.4GHz HT Nagrywarka ruszy chociaż na x4 :tak!: :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:22. |