![]() |
Dziękuję za bardzo liczne i żywiołowe komentarze :)
Przeczyszczenie lasera dużo pomogło. Czyta wszystkie płytki. Chociaż tylko lepsze audio czyta szybko bez mamlania płyty ;) |
Pierwsze pytanie nieaktualne. Sprawdziłem na lepszej płycie i działa (chociaż strasznie powoli wyszukuje).
Pocostałe pytanie nadal aktualne. Jest ktoś w stanie mi na nie odpowiedzieć? Czy może lepiej zadać je na innym forum, bardziej technicznym? |
Odzczyt CDA/WMA na wieży Sony
Witam,
Mam pewien problem. Dostałem wieżę Sony LBT-D115. Nagrałem kilka płytek z muzyką i wieża nie potrafi ich odczytać. 1. CDA prędkość 8x Nero - nie odtwarza, ale widzi pliki 2. CD WMA 8x Nero - nagrane kilkanaście plików, wieża widzi jeden plik, pozwala go uruchomić (czas leci), ale nie ma żadnej muzyki (żadnego dźwięku). Moje wnioski: a) Daremne płyty sprawiają problem b) Laser w wieży jest mocno zużyty c) źle nagrywam d) coś innego Co z tym fantem zrobić? Macie może jakieś sprawdzone receptury? Może coś trzeba przestawić w nero żeby można było odczytać dobrze tą płytę? Wieża jest nieco stara i z tym wiąże się moje kolejne pytanie. Czy obsługuje ona w ogóle płyty z muzyką WMA? Najnowsze odtwarzacze potrafią, ale jak stoi sprawa z starszym sprzętem (ale wciąż dobrym)? Next question, Podłączyłem wieże do komputera poprzez kabel jack->2xchinch. Niestety w wieży jest tylko wejście Phone (gramofonowe - lol, cechujące się inna charakterystyką działania niż inne wejścia), przez co dźwięk co tragiczny. Da się na to jakoś wpłynąć. Ewentualnie czy podłączenie poprzez wejście na mikrofon będzie lepszym rozwiązaniem? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04. |