![]() |
spoko wersja 2,0 chodzi na cacy daj spokoj z kopia
|
ja właśnie flash'owałem wersję OEM, nie widzę w wersji 2.0 żadnych zmian i innych wodotrysków.
|
Cytat:
Czy wiadomo co wersja 2.0 zmienia (naprawia, dodaje) w nagrywarce? |
cOrdat
Cenkju wery, rozumiem że Twoja rada odnosi się nie tylko do tego modelu, będzie na przyszłość. Chyba przesadziłem z asekuranctwem, ale jak się da bez sondy (cena pewnie przekracza koszt nagrywarki) to wypróbuję i ten sposób. Zetoxa Pewnie tak, co by wynikało z instrukcji dołączanych do upgrade-ów firmów. A swoją drogą - Twój kumpel - ten to się nażegnał. He, he Dzięki & pozdro |
Hej!
Ciężka sprawa, ale nie beznadziejna. Jeżeli ma tak wczesny BIOS - to pewnie jest po gwarancji (więc można otwierać). Jeżeli nie znajdziesz programu fleszującego z opcją "save f-w to disk..." (a większość progsów np. do płyt głównych ma taką opcję) to: 1. otwieramy... 2. wyciągamy flash-a (jeśli jest w PLCC w podstawce) 3. z odpowiednim adapterkiem do programatora 4. odczyt 5. wsjo. Jeżeli nie jest to PLCC w podstawce, tylko pier... PSOP (wlutowany) to masz problem - bez specjalnej (czytaj: drogiej) sondy się nie obejdzie (ja takiej nie mam :(), więc albo znjdziesz kogoś kto ma, albo... masz problem. Pozdro.6 |
Ja się tylko przeżegnałem ;p i uaktualniłem bios do 2.0. Kumpel zrobil to samo, a następnie przywrócił 1.03 i ponownie zainstalował 2.0, ale on lubi się bawić :). Jak widzisz nie ma specjalnego niebezpieczeństwa.
|
Kopia firmware LG CED 8120B
W jaki sposób wykonać kopię "bezpieczeństwa" biosu nagrywarki LG CED 8120B?
Mam przedpotopowy firm 1.01 Zetoxa radził wymienić na 2.0 Ale gdyby się wykoźliło... szkoda kasy. A nigdy nie fleszowałem nagrywarki. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04. |