![]() |
Cytat:
|
Chyba nie jest zły jak na Polskę ???
Jednak w takiej "Hameryce" obejrzało go 10x więcej luda - 400.000 w pierwszy weekend... |
Cytat:
|
W Polsce w I-szy wekend zobaczyło go w kinie 40.000 ludzi :'(
|
po Waszych komentarzach mam nadzieję zę film mi się spodoba :D no czekamy na premiere na DVD :D
|
A mnie sie Batman Begins niepodobał ;) Film ten jak dla mnie dzieli sie na 2 czesci :pierwsza - wszystko to do momentu powrotu głównego bohatera do Ghotam City i te czesc filmu dało sie zobaczyc.No i druga częsc - po powrocie do Ghotam - i tu juz typowa hollywoodzka papka :podbite: nasycona efektami Z góry przyznaje ze nigdy nieczytałem komiksu z nietoperzem a i fanem jego wczesniejszych przygód niebyłem.Aha no i zakończenie filmu tak zrobione ze oczywiscie mozna sie spodziewac nastepnych czesci Batmana ;)
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Air : czy masz na mysli Darrena Aronofsky'ego - rezysera "Requiem dla snu"?. Zmiazdzyles mnie. Skoro ten "Batman" jest taki dobry przy Nolanie to strach mysle co zrobilby z nim Darren ;-D!
|
Cytat:
Batman Begins miał być wzorowany na komiksie Batman Year One, ale pokłócili się producenci, odszedł reżyser (Aranofski) i w końcu film zrobił Nolan. Wyszło całkiem fajnie, nawet są zbieżności z komiksami, no i wreszcie pokazali Scar Crow'a wg mnie najlepszego przeciwnika Batmana. Film oceniam na 9/10. Napewno zobaczę go jeszcze parę razy. http://www.osloskop.net/r/15384.html |
Dorzucę swoje trzy grosze, moim skromnym zdaniem ten film nie zasługuje na miano dobrego, zresztą coraz wiecej w filmach efektów i typowej rozwałki w końcu dobrzy aktorzy to już dziadki || Nowe pokolenie idzie ;)
|
Widząc obsade filmu az mnie skreciło ze jakis kolo Bale dostaje role Batmana, a reszta smietanki inne role.
Cały film ma bardzo duzo sław i jak na produkcje wysoko budżetową, mnie zdziwło ze tylu dobrych aktorów zagrało w jednym filmie! Ale pan "Bale" na pewno nie wypadł w tej roli dobrze.Sam bym dał tam pana Brodericka, który zdecydowanie lepszym brunetem by był w tej roli... |
Smartek : dobrze ze zwrociles uwage na owy "brak cukierkowatosci" i "batmanowosc nowego aktora". Bale jest wlasnie takim czlowiekiem, u ktorego chec zemsty widac w oczach. Jest to czlowiek ktorego pod pewnymi warunkami boisz sie nawet jesli jestes 2 razy wiekszy do niego. Bale'a pamietam jeszcze z "Imperium Slonca" Spielberga, ktore z reszta rowniez uwazam za film przynajmniej bardzo dobry!
P.S. Racja - Batman i Robin byl ohydny (fuj...) |
Batman Begins
http://gfx.filmweb.pl/f/106376/po.6987927.jpg
Obejrzalem wczoraj... Calosc robi wrazenie - duzo DOBRYCH efektow specjalnych, dobry dzwiek. Inna rzecza, ktora mi sie spodobala to brak "cukierkowosci i bajkowosci" - ta czesc jest mroczniejsza niz np. Batman i Robin Fajny tez ten nowy aktor... "batmanowski" :) w rolach glownych: Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman, Liam Neeson, Ken Watanabe i Katie Holmes ..i ogolnie calkiem niezla obsada. Czas trwania to ponad 2h, wiec trzeba troche czasu poswiecic - ale wbrew pozorom nie jest rozwleczony i dokladnie pokazuje historie Batmana :) 7,5/10 i polecam :) pozdro ;) |
Tak sobie czytam te Wasze opinie i coraz bardziej utwierdzam się w tym, że chętnie obejrzę Batman'a - sporo o nim słyszałem... i to sporo dobrego :)
|
Michael Caine dobrze, że zagrał służącego,pasuje do tej roli-od początku by pasował.
W roli Batmana zdecydowanie wole Michaela Keatona,jest dużo lepszym aktorem niż reszta. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:49. |