![]() |
LG 4163B - psuje płytki praktycznie za każdym razem
Witam.
Mam problem z nagrywaniem na LG 4163B, bios A103. Posiadam ją od tygodnia. Częściej psuje płyty niż nagrywa, nawet jeśli nagra to nie przechodzi weryfikacji. Fakt że da się najczęściej przegrać wszystko z takiej płyty ale stacjonarny DVD ma problemy z jej odczytaniem (odczyta ale w bólach). Nagrywałem na Verbatimach, Platinum i nawet takich "cudach" jak Hawk czy Mediastore(na tym akurat nagrało). Nie ma różnicy jaki nośnik. Zazwyczaj jest mały spadek bufora odczytu(czasami do 0), później bufor wraca do normy ale nie ma postępów w kopiowaniu, tylko czas ciągle idzie, i tak potrafi baaardzo długo. Z CDRW też ma problemy, zarówno pod Nero jak i Alcoholem. Sprawdzałem na 2 komputerach: Athlon 2000XP i Duron 1,4; oba: WinXP SP2, 512MB, chipset VIA KT333 z zainstalowanymi do niego sterami. W obu przypadkach nagrywarka podłączona na Secondary Master. Nie wiem czy powinienem próbować wymienić sprzęt, w końcu jest na gwarancji, czy próbować innego rozwiązania. Proszę o jakieś sugestie. |
Skoro twoja nagrywarka jest jeszcze na gwarancji to oddaj ją do serwisu, może coś jest uszkodzone. Ja też mam LG tylko starszy model GSA-4081B i jeszcze nigdy nie było problemów z kopiowaniem filmów czy gier (bez względu czy to cd czy też dvd). A płyty używam tylko Verbatimy, są naprawde dobre. Nie napisałeś co przegrywasz, bo jeśli filmy i to z orginałow to lepszym programem do tego jest DVDShrink. Alcohol sie bardziej do gier nadaje.
|
Witam
Mialem podobny problem z tym modelem i oddalem swoja nagrywarke do serwisu. Okazalo sie ze to byl zimny lut. Teraz nagrywareczka nie zepsula mi jeszcze zadnej plyty. Chodzi jak zloto. :) pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:21. |