Dziwny problem z obrazem .m2v w DVDMaestro.
Każdy chyba wie, że program DVDMaestro jest niedopracowany i z jego korzystaniem wiążą się liczne problemy, ale czegoś podbnego nigdy wczesniej nie miałem.
Wyciągnąłem plik video z filmu THE RING 2 do postaci .m2v oraz dźwięk ac3 i dodałem to wszystko do DVDMaestro. Dźwięk wczytał się do końca bez problemu, ale mniej wiecej w połwie wczytywania obrazu .m2v operacja zakończyła się :) Wczytał 58 minut filmu (z boajze 105 minut, bo tyle trwa THE RING 2) i zatrzymał się nie wywalając żadnego błędu ani innego komunikatu.
Poradziłem sobie w ten sposób, że dopasowałem napisy do tej pierwszej godziny zakładąjąc iż dalej też będą trzymać poprawne synchro, następnie wczytałem obraz .m2v z innego filmu + dźwięk z RINGU 2 i zmuxowałem to wszystko. Nastepnie z gotowych plików vob wyciągnąłem napisy w formacie .sub, resztę skasowałem. Otworzyłem IFOEDITA wczytałem ten "zły" obraz .m2v z RINGIEM 2, ścieżkę dźwiękową + napisy i ponownie zmuxowałem. Jak nie trudno się domyśleć wszystko pięknie działa, ifoedit normalnie przerobił cały film. Zresztą jak uruchamiam sam projekt .m2v w powerdvd to również film leci do końca. Jak widać było trochę kombinowania, ale sobie poradziłem. Chciałbym jednak uniknąć na drugi raz tyle zachodu i dowiedzieć się czemu DVDMaestro nie wczytał obrazu do końca? I co można zrobić aby jednak go przyjął? Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
|