![]() |
No wreszcie po przetestowaniu kilku programów najlepszym do tego rodzaju kombinacji okazał się: Super DVD Creator 8.5. Polecam go wszystkim jest naprawde szybki...
Nero Visin Expres wypada przy nim beznadziejnie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
No poszukaj w necie,na e-mule,Bearshare,DC++ -jest mnóstwo wtyczek,pluginów i innego badziewia do Nero.Ja myslisz kupiłem w sklepie :wow: .oczywiscie nie wszystkie są prawidłowo oznaczoene,ale napewno cos znajdzieszi któraś bedzie działać.Ludzie,panie-no proste to takie że.. :bicz: ...kurka wodna.
<Albowiem powiedziane jest-szukajcie a znajdziecie...> - nawt Biblia o tym pisze.No |
Cytat:
|
He, bo pewnie nazwa pliku vob nie jest zgodna ze standardem. Zmień nazwę pliku na VTS_01_1.VOB i będzie OK.
|
Cytat:
|
Hmm, co to znaczy 'nie widzi'? Odpalasz ifoEdit, wybierasz Create ifos i wskazujesz mu VOB. I co się dzieje?
|
Cytat:
|
Brakujące pliki ifo można stworzyć za pomocą ifoEdit.
|
Kazdy program do edycji wideo (nero vision, ulad video studio) tyle tylko, ze bez pluginow dzwiek mimo, ze orginalnie jest wielokanalowy zostanie zakodowany jako dwukanalowy. Byc moze sa jakies inne programy nieplatne , ale ja takich nie znam.
|
W takim razie mam pytanie czy istnieje jakis program aby stworzyc sama strukture plyty DVD-VIDEO -menu itd. a pozniej dorzucic tylko gotowe VOBy bez zmieniania ich np w nero express.
|
Brakuje wtyczki dolby digital i multichannel. Ale nie jest ona potrzebna do nagrania gotowych Vob-ów. Nie uzywaj Nero Vision ten program tworzy strukture plyty DVD (pliki Vob i Ifo) z normalnych plikow video. I tu sa potrzebne (platne )pluginy.
Aby nagrac gotowe pliki DVD nalezy uzyć programu Nero Express. Uruchamiasz Nero Express. Uruchomi Ci sie kreator z pytaniem co chcialbys nagrac. Zaznaczasz "Pliki DVD-Video". W nastepnym kroku dodajesz wszystkie pliki z katalogu VIDEO_TS plyty ktora chcesz przegrac (vob-y, ifo, bup) i wypalasz. Nie potrzebujesz zadnych wtyczek ani kodekow. Nero Express jest czescia programu Nero Burning Rom. Jesli nie posiadasz pelnej struktury plyty tylko same vob-y to rzeczywiscie tylko program nero vision i bez pluginow sie nie obejdzie. |
Materiał do zgrania jest w formacie wielokanałowym, a NeroExpres Vision nie może sobie z tym poradzić, prawdopodobnie brak jakiegoś encodera :smutny:
|
nero SVE + napisy
jezeli masz dzwiek 2 kanałowy w zrodle to chyba nie da sie zrobic z niego 6kanalowego, a nawet jezeli to czy jest sens? no chyba zeby tylko gralo na wszystkich glosnikach tak samo.
ale ja nie jestem expretem ;] dołacze do tego tematu pytanie jak zrobic w NVE napisy? bo nie wiem ja chyba slepy jestem ;] albo sie nie da. BTW. chyba nie ten dział ;) pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:45. |