![]() |
Zasilacz?
Witam!
Ciocia ma HP Kayak XA (P3 500MHz, itp.) Zasilacz 200W robiony dla HP (normalka)...no i ma³a zmiana w pc.... ramy doszly, d¼wiêkówka, lepsza grafa, zasilacz nie uci±ga. Juz nie chodzi o sam kszta³t zasilacza, lecz o to ¿e na p³ycie g³ownej jest wej¶cie P1 z 24 pinami! Jest to starsza p³yta g³owna (bo pod P3 Slot1)... Pytanie. Gdzie znajde taki zasilacz z 24pinami P1? Wiem ¿e takie s± teraz, przy nowych p³ytach dla Intela, ale to jest starsze i boje sie pod³aczyc, bo nie chce fajerwerek... |
Zasilacze AT maja 24 piny P1? Jak tak to fajnie :) ...ale czy tak!? :-o
|
s± zasilacze z 24 piny, chiefteci maja chyba 24 piny przyczym 4 s± dodatkowe wiec jest kabel 20pin i jeszcze jeden 4pin
|
Cytat:
Obecnie wszystkie produkowane zasilacze maj± z³±czke 20pinów + 4 piny dla p³yt g³ownych pod pentium 4 (te 4 s± do³anczane na zapinke je¿eli s± potrzebne lub zespojone z 20 pinami, wtedy kiedy s± nieprzydatne trzeba u¿yæ przejsciówke z 24 na 20 - troche bez sensu wyja¶nione ale tak jako¶ jest :D ) Co do problemu. Je¿eli dobrze zrozumia³em @baku ma jak±¶ star± p³ytê z 24 pinami. Sprawa jest o tyle skomplikowana ze by³ to komputer robiony przez firme hp, a wiêc musia³ byæ kupiony w ca³o¶ci. Dawniej takie zestawy mia³y widoczne piêtno producenta w postaci niestandardowych z³±cz i tym podobnych rzeczy. Nie wiem czy nowy zasilacz bêdzie pasowa³. Spróbuj lepiej przeszukaæ allegro i zobaczyæ czy nikt nie posiada w swojej ofercie PSU z komputera HP tyle ¿e o wiêkszej mocy. |
Cytat:
No w³asnie i w tym problem. Nigdzie nie moge znale¼æ ¿adnego zasilacza z 24pinami o mocy 250W lub wiêcej. A jak wczepie tam nowego Chiefteca ...to komp mo¿e pa¶æ, i ca³e mieszkanie wsumie?...bo w±tpie ¿eby juz wtedy wymy¶lili takie co¶.... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59993452 Tu jest, nawet z mojego miasta,ale nie wiem ile WAT....jak widaæ... jest z³±cze P1 - 24pinowe... |
potrzebujesz zasilacza AT a nie ATX:)
|
Cytat:
|
Dzi¶ przez przypadek chodz±c po sklepach komputerowych natkn±³em siê na zasilacz w szarym pude³ku z jakim¶ napisem "ever co¶ tam".By³o tam napisane ATX / AT PSU. Wiêc to jest troche dziwne. Wynika z tego jakby to wszystko by³o ze sob± zgodne...
Niestety nie dotyka³em/otwiera³em go poniewa¿ by³ daaaaleko za lad± a nie chcia³em juz zawracaæ im g³owy. |
plyty atx/at byly ale o zasilaczu nie slyszalem
at ma 2 wejscia i byc moze ma 24 piny atx ma 2 rzedy pinow we wtyczce at ma jeden rzad (chyba;) ) |
wiêkszo¶æ zasilaczy z tego co wiem ma z³±cze 24 pin (nie myliæ z +4 dla PIV) w tym 4 mo¿na roz³±czyæ z wtyczki i wtedy jest 20 pin.
zobacz np to: http://www.znak.pl/index.php?cid=894...HPC360202+bulk. Chieftec HPC-360-202DF (360W), pasywne PFC (2x80mm) bulk G³ówne z³±cze ATX 20-pin: Tak (50 cm) G³ówne z³±cze ATX 24-pin: Tak (50 cm) To tylko przyk³ad oczywi¶cie. :) |
nie o to chodzi
z rolaczanymi to chodzi ze jest kompatybilny z atx 1,3 i atx 2,0 ;/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59. |