Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Chyba zapomnialem jak sie nagrywa audio-co zle robie? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/chyba-zapomnialem-jak-sie-nagrywa-audio-co-zle-robie-5532/)

krasnall 17.01.2002 15:01

Chyba zapomnialem jak sie nagrywa audio-co zle robie?

no wlasnie mam nero
otwieram daje nowa kompilacje wybieram audio CD klikam nowy i otwiera mi okienko do ktorego przenosze pliki ktore chce nagrac
po przeniesieniu odpowiednich plikow klikam nagraj nagrywa i klapa

tzn na dysku sa tylko "odnosniki" a przynajmnij tak mi sie zdaje o wielkosci 44 bity do utworkow na dysku

co robie zle??

boho 17.01.2002 18:36

Te 44 bajty, o których piszesz, to jakby nagłówek każdego pliku *.wav.
Najprawdopodobniej kopiujesz utwory z płyty CD-DA za pomacą przeciągania
z okna do okna. W takim przypadku występuje efekt, o którym mowa.
Aby zripować plik audio do wave'a trzeba użyć ripera typu AudioGraber lub podobny. Ja używam AudioCatalist'a 2.1 już od jakiegoś czasu i nie problemów, o których piszesz.

krasnall 17.01.2002 18:59

tu masz racje to sa naglowki lub bardziej "skroty"
ale ja przeciagam z HDD
poza tym nero ma wbudowany swoj kodek i zamienia automatycznie mp3 na audio ale tak w ogole to probowalem przeciagac i mp3 i juz przerobione na waw utworki

cos musze zle robic albo mam cos zle zaznaczone
tylko co

cana 17.01.2002 19:04

na początek to może wybierzesz jakego typu projekt chcesz robić /polecam audio cd :)/ a później to tak jak mówisz , drag&drop i po kłopocie
pozdro

krasnall 17.01.2002 23:43

no przeciez wybieram audio cd
wchodze w nero daje nowa kompilacje (albo korzystam z kreatora) nastepnie klikam audio cd i klikam NOWY
potem przeciagam pliki (w tym momencie nero powinien je automatycznie zamienic na tracki bo ma wbudowany kodekale prubowalem tez z plikami wczesniej zamienionymi na waw) i niby pasek ktory pakazuje ilosc dostepnego jeszcze miejsca za kazdym dodaniem nastepnego utworku zwieksza sie tak jak by to byl track
potem daje mu nagraj i powinno nagrac wszystko jako tracki a jak sprawdzam to niby pokazuje ze plytka jest zajeta cala i ma pojemnosc powiedzmy 700 MB a jak przejrze w eksplorerze to wielkosci plikow maja 44 bity tak jak by mi tylko skroty utworzyl do nazwy

co z tym robic

cana 18.01.2002 07:51

spoko w explorerze tak będzie pokazywać / nagłówki majawłaśnie 44 bajty/ a le mam podstawowe pytanie, w odtwarzaczu to gra czy nie?
pozdro

zbyszek 18.01.2002 11:05

napisz to moze pomoge
'może' nie dotyczy tryby warynkowego ale zaklopotaniem czy poradze sobie .Czy chodzi o skladanie na jednej CD utwrów z kilku płyt??

c0rdat 18.01.2002 11:18

Kazde audio w eksplorerze tak wygląda. Jak klikasz na ikonie CDROM'a prawym kl. myszy i wybierasz "otwórz..." to wyświetli Ci właśnie te nagłówki. Jeśli zaś z menu kontekstowego wybierzesz "Play..." będzie odtwarzał. Może w Twoim przypadku jakoś "play" przestało być domyślną akcją dla AudioCD W Windowsach ? Jeżeli tak, to można to naprawić.

Pozdro.6

krasnall 18.01.2002 12:17

w odtwarzaczu CD nie sprawdzalem bo chwilowo nie posiadam
ale nie gra ani w CD romie ani w nagrze

zbyszek chodzi o nagranie mp3 jako audio z HDD

a czy moglo sie cos spieprzyc w samym programie ostatni duzo instaluje wyrzucam itd albo jakos konflikt sprzetowy lub cos takiego

jak ktos ma ochote pomoc lub jakies blizsze szczegoly to piszcie na priv
kropa1000@poczta.onet.pl
lub na GG 230367

bgn 18.01.2002 12:32

1.zgraj mp3 dp wava czymkolwiek, nawet winamptem
2. nagraj na cdrw ( bo szkoda innej plytki)jako audio( z zamnieciem sesji w modzie DAO)
3. sprawdz w nagrywarce, jesli nie masz podlaczonego wyjscia audio do karty dzwiekowej, to plyta i tak bedzie sie odtwarzala na domyslnym playerze ( bez glosu oczywiscie)
Jesli bedzie to poprawne- to masz welniety konwerter
mp3 w neronie

bgn 18.01.2002 12:36

ps. Jesli nie bedzie poprawnie - to walniety jest Neron
i proponuje go porzadnie zdeinstalowac i zalozyc od poczatku - oszczedza sie duzo czasu poswieconego na gdybanie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:55.