Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nagrywarka lite-on / nero (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywarka-lite-nero-55350/)

neotarion 11.08.2005 17:26

nagrywarka lite-on / nero

witam mam taki problem nagrywarka jak mi nagrywa to dochodzi do 100% a potem nie pojawia się ten komunikat że zostało zapisane z prędkością taka i taka tylko dochodzi do 100% i się zacina nero nie wiem czy to wina nero czy nagrywarki.
Aale przed kupnem nowego dysku 250GB nagrywała dobrze chodziła a teraz coś się sypie

bardzo prosze o pomoc :'( :'( :'(

pozdrawiam NeoTarion

neotarion 11.08.2005 22:01

no i zanioslem nagrywarke do kolegi zeby ja sprawdzil i sie okazalo ze u niego lata super i co teraz jak sie okaze ze to wina mojego nowego dysku to co ja wtedy zrobie a jak sie okaze ze to nie jego wina :(

pomocy

guzio85 11.08.2005 22:54

wyprubój zmiane taśm ide lub sciągnij sterowniki atapi/ide najnowsze!!! i wszystko powinno byc ok:)

neotarion 12.08.2005 15:42

ale jak zmiane tasm? z kad wziasc sterowniki?

icemac 12.08.2005 15:46

dwóch kilerów ortografii polskiej :>

stery najnowsze ze strony producenta plyty glownej
zmiana tasm - nie wiem po co, ale jak chcesz to wymien

poszukaj na forum "DMA jak wlaczyc", bo moze masz wylaczone

i zainstaluj ForceASPI - znajdziesz na googlach

czechoj 12.08.2005 15:57

Cytat:

Napisany przez neotarion
ale jak zmiane tasm? z kad wziasc sterowniki?

faktycznie kilerzy ortografii
i do tego zaprawdę............ zabawni :piwo:

Maciej 12.08.2005 19:23

a jak podłączyłeś nagrywarkę?. Dysk zapewne masz pod Primary, to nagrywarkę podłącz pod Secondary. A sterowniki znajdziesz na stronie producenta twojej płyty głownej.

neotarion 12.08.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez icemac
dwóch kilerów ortografii polskiej :>

poszukaj na forum "DMA jak wlaczyc", bo moze masz wylaczone

i zainstaluj ForceASPI - znajdziesz na googlach

a co to jest DMA i po co mam instalowac ForceASPI co mi to da

hmm więc tak zrobiłem pierw odpiąłem ten nowy dysk patrze się a tu nic nagrywarka dalej swoje tnie się. No więc odpiąłem dvd rom i patrze się a nagrywarka superrrrr nagrywa i moim zdaniem nagrywarka i dvd rom kłucą się ze sobą może jak kupie taśmy 80 to pomoze nie wiem co sądzicie o tym?

Tomy_m 12.08.2005 21:34

Sadzimy że nie masz włączonego DMA dla napędów CDR/DVD i to jest Twój problem. Pozatym gdybyś napisał jaki masz system to byłoby mi łatwiej odpowiedzieć Ci gdzie się to włącza. (generalnie w "Menager urządzeń" we właściwościach napędów CDR/DVD).
Sprawdź również jakie masz ustawienia zworek w napędach, Pamiętaj że ostani na taśmie do MASTER. Pozatym napisz jak masz podłączone napędy ... powinny być razem na jednej taśmie , chyba że przegrywasz "w locie" wtedy lepiej gdy są na różnych kanałach sterownika.

neotarion 12.08.2005 21:50

no więc mam xp professional nagrywarke mam na S a dvd rom na M

mgit 12.08.2005 22:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Tomy_m
... (generalnie w "Menager urządzeń" we właściwościach napędów CDR/DVD).

Nic podobnego !! w żadnych właściwościach CDR/DVD ||

neotarion 12.08.2005 22:13

no mam tak ustawione

i teraz podłączyłem ten nowy dysk ale dvd rom jest odlaczony i nagrywarka nagrywa superrrr i nie wiem co teraz zrobic jak podlacze dvd rom zeby nagrywarka nagrywala:( kolega mi mówi ze moge jeszce tak zrobić zeby podpiac nagrywarke z dyskiem i dvd rom tez z dyskiem ale to bedzie obciazac dyski i nie wiem teraz co mam zrobic :(

POMOCY!!!!

pzdr

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:20.