![]() |
LG GSA-4163B OEM i firmware
Kupiłem właśnie nagrywareczke LG GSA-4163B OEM (taki był opis w Prolinie) i mam pytanko odnośnie firmware'u do. Ściągnąłem pliczek GSA-4163A105(ew).zip a w nim w pliku readme jest napisane: "The drives must be original LG branded drives with the DVD Writer model number GSA-4163B(no OEM units).".
Wydawało mi się że wersja OEM to jest dokładnie ten sam sprzęt co BOX tylko nie ma bajerów ala pudełko, gierki, itp... Na gwaracji (firmowej LG) nie ma żadnego oznaczenia OEM - jest opis GSA-4163BBU (te BU to pewine od BULK). Czy mogę wgrać ten soft do nagrywarki? Dodatkowo w NERO nie mogę wybrać prędkości nagrywania. Jest tylko MAXIMUM. Płytka Platinum + x8 nagrywała sie z predkościa x12 (tak pokazywał NERO) ale można ją odczytać bez problemu. Miał ktoś taki problem? Mam aktualnie soft A103. Nic nie podgrywałem jeszcze. Pozdrawiam. |
Możesz wgrać bez obaw
|
Dzięki. Wgrałem A105 ale dalej w Nero nie mogę zmienić prędkości nagrywania - jest tylko MAXIMUM. Nero 6.6.0.16. Plytka Platinum+ x8. Sprobuje jeszcze na innych płytkach. :/
|
Cytat:
Btw. jak nie od Ricocha. to lepiej od razu zmien nosnik. Znajmy sie sprzeczal ze tak dobrze sie nagrywaly, ostanio odzywa sie ze poltora giga zdjec poszlo sie ... zreszta o Tym wiecej w dziale nosniki :) pozdrawiam. |
Cytat:
czy juz wiesz moze cos pewnego, o tym, ze 4163BBU to jest dokladnie to samo co 4163B, ale bez pudelka tak zwanego, czyli bulk ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:34. |