Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Mistrzostwa świata w lekkoatletyce (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mistrzostwa-swiata-lekkoatletyce-55391/)

andrzejj9 12.08.2005 18:07

Mistrzostwa świata w lekkoatletyce

Nie widziałem, żeby był wątek na ten temat, więc założyłem.

Oglądałem przed chwilą sztafetę 4X100 (nawet nie wiem, czy to już finał..). I zastanawia mnie jedno - Amerykanie na chyba pierwszej zmianie zgubili pałeczkę, a mimo to biegli do końca. Czy zdążyli ją podnieść i zająć jeszcze trzecie miejsce (ostatecznie i tak zostali zdyskfalifikowani), czy biegli bez niej? Oglądał to ktoś?

Air 12.08.2005 20:41

Amerykanie biegli bez niej,a polacy też próbowali biegać.

P.S. Mistrzostwa się już kończą :D

Pagerus 12.08.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie widziałem, żeby był wątek na ten temat, więc założyłem.

Oglądałem przed chwilą sztafetę 4X100 (nawet nie wiem, czy to już finał..). I zastanawia mnie jedno - Amerykanie na chyba pierwszej zmianie zgubili pałeczkę, a mimo to biegli do końca. Czy zdążyli ją podnieść i zająć jeszcze trzecie miejsce (ostatecznie i tak zostali zdyskfalifikowani), czy biegli bez niej? Oglądał to ktoś?

Niestety tego akurat nie widziałem - a że tematu brak to nieco mnie dziwi... ostatnio co nie włączę TV to akurat lecą mistrzostwa...

Air - no to temat rychło w czas założony - będzie można komentować imprezę po jej zakończeniu ||

andrzejj9 12.08.2005 20:46

Cytat:

Napisany przez Air
P.S. Mistrzostwa się już kończą :D

Wiem, ale mimo, że bardzo lubię lekkoatletykę, to jakoś wcześniej nie bardzo było co oglądać.

Pagerus 12.08.2005 20:52

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiem, ale mimo, że bardzo lubię lekkoatletykę, to jakoś wcześniej nie bardzo było co oglądać.

Ja z kolei przyznam, że przyjemniej oglądało mi się przykładowo biegi eliminacyjne niż same finały :)

ro29 13.08.2005 01:29

Witam !
Niestety mistrzostwa już się kończą - a w TV wcale nie ma tak dużo transmisji - np. w ogóle chyba nie ma w TVP transmisji porannych (niestety Eurosportu nie mam).
Dziś (wczoraj - bo jest już po północy) zdobyliśmy medal - gratulacje dla Moniki !!!
Choć apety były dużo większe - ja liczyłem na dwa medale w skoku o tyczce i niewiele brakowało - gdyby Ania Rogowska skoczyła tak jak skakało w poprzednich miesiącach.....
No i niestety zawiodła nas też Kamila - też nie trafiła z najlepszą formą na najważniejszą imprezę roku, niestety ....
No i ten pechowy bieg sztafetowy męzczyzn....
Na szczęście nasze Panie w sztafecie trochę osłodziły nam ten niezbyt radosny dzień !

Pozdrawiam wszystkich

ro29

Pagerus 13.08.2005 09:27

No ja również bardzo żałuję, że Ania Rogowska nie zdobyła medalu :(

Air 13.08.2005 09:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Bo nie było gdzie oglądać, a druga sprawa słaba oprawa wizualna a na dodatek fatalna pogoda.

za rok Mistrzostwa Świata w piłce nożnej to będzie super imprezka, mma już nawet bilety zarezerwowane :D

Predi 13.08.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez Air
za rok Mistrzostwa Świata w piłce nożnej to będzie super imprezka, mma już nawet bilety zarezerwowane :D

juz? :ja_chce: :peace:

Pagerus 14.08.2005 22:33

Dzisiaj podobał mi się jeden tekst komentatorów... może i nie było to aż super śmieszne - ale mnie jakoś skłoniło do śmiechu :P
"Zupełnie nieudany skok... Oddajemy głos do studia w Warszawie" :P

ro29 15.08.2005 00:36

Witam !

Skończyły się niezbyt udane dla nas mistrzostwa.
Na osłodę zostały na medale Szymona (miejmy nadzieję, że to jego długo oczekiwany powrót do światowej elity !), no i Moniki - to wielkie szczęście że mamy dwie tyczkarki na światowym poziomie :)

A reszta - cóż - kilku zupełnie zawiodło - Rogowska, Skolimowska, kilku miało pecha, a kilku nawet sprawiło niespodziankę - sztafeta 4x100 m, co prawda tylko 8 miejsce, ale przecież rekord Polski, no i fakt że biegają razem ponoć od 10 dni !! No i młode są - więc może coś z tego będzie w przyszłości !
Tak naprawdę najbardziej zawiodła dziś sztafeta kobiet 4x400 - błąd taktyczny na ostatnie zmianie - i stracona szansa na medal !!!

Ale cóż - trzeba się cieszyć z tego co się ma, jak się okazało z dwóch ostanich wielkich imprez, zdecydowanie lepiej wypadło pływanie - i co ważne tam mamy w większości młodą, bądź bardzo młodą kadrę - a w lekkiejatletyce, chyba z połowa reprezentacji, za długo to już nie będzie niestety występować ! A czy pojawią się ich następcy ?? Jakoś ich nie widać .....

Pozdrawiam

ro29

andrzejj9 15.08.2005 10:05

I następców nie będzie, dopóki nie będzie w Polsce warunków do ćwiczenia lekkoatletyki i sprawnie działającego systemu wyłapywania najlepszych... Ale to temat na inną rozmowę..

ro29 15.08.2005 11:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
I następców nie będzie, dopóki nie będzie w Polsce warunków do ćwiczenia lekkoatletyki i sprawnie działającego systemu wyłapywania najlepszych... Ale to temat na inną rozmowę..

Witam !
Na pewno dużo racji - aczkolwiek co do warunków - nie zawsze są potrzebne - Ci najlepsi i tak trenują poza Polską na zgrupowaniach (niestety) - przykładem pływanie !
Ważne żeby była dobra "myśl" trenerska, no i zapał i chęć walki oraz zdobywania medali - a nie spoczywania na laurach !
Choć oczywiście nie każdego stać na medal - ale powieniem przynajmniej na taką imprezę być tak przygotowany, aby pobić własny rekord (lub conajmniej się bardzo do niego zbliżyć ) - i wtedy możemy mówić już o w miarę dobrym występie !

Pozdrawiam

ro29

andrzejj9 15.08.2005 11:17

Wiesz dlaczego Ameryka ma tylu wspaniałych sportowców? Powodów wymieniać można wiele - świetne warunki do ćwiczenia praktycznie każdego rodzaju sportu, wspaniałe wyposażenie, dobra kadra trenerska.. Ale jest też jeden powód - według mnie najważniejszy.

W Ameryce jeżeli ktoś jest w czymś dobry, i nie ważne, czy jest to gra w koszykówkę, pisanie wierszy, czy cholera szydełkowanie, to jego talent zostanie od razu zauważony i nie pozwoli mu się zmarnować. Tam od razu otrzymujesz szansę rozwijania swoich umiejętności i stania się naprawdę dobrym w tym, co lubisz robić, może nawet najlepszym na świecie.

A w Polsce? Nic nikogo nie obchodzi i trzeba mieć naprawdę dużą siłę przebicia, żeby samemu zauważyć swój talent i chcieć go rozwijać, wbrew wszystkiemu, do naprawdę wysokiego poziomu. Dlatego tak niewielu mamy wybitnych sportowców, mimo, że uzdolnionej młodzieży jest naprawdę wiele..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:39.