![]() |
Czytaliście to? Powiało grozą! :D
Z racji tego, że Śmietnik przejęła GTW ze swoimi jedynie słusznymi nurtami tematycznymi
To temat znalazł się tu Przy okazji rewolucji czy ewolucji ( a może owulacji :idea: ) forum Nie sposób nie zauważyć gwałtownych wichrów zmian I tak dysponując trochę większą chwilą czasu Nadrabiam stracone na zawsze chwile nieobecności na forum ( @ed! Dzięki za troskę :piwo: ) Podczas tych wędrówek natknąłem się na krótki i zamknięty już TEMAT :czytaj: O ile ortografia mi raczej niestraszna - to pisownia z "nie" oraz "by" i kilka innych czasami potrafi być problemem :| Zresztą co ja tu będę gadał - przeczytajcie sami Na mnie zrobiło to wrażenie prawie tak samo duże jak film "THE RING" :tak!: Wypowiedzcie się, będzie mi raźniej! Jeszcze mi ciarki po plecach chodzą :\ :czar: |
Eksperyment Stanfordzki już dawno udowodnił pewne zależności.
http://www.psychologia.apl.pl/index....d=51&Itemid=47 || |
Rzeczywiście powiało grozą :spoko:
|
Heh, jak temat był otwarty i czekaliśmy na propozycje i uwagi, dotyczące zasad mających panować w dziale Nośniki, to nie odezwał się NIKT. Gratuluję refleksu i proszę darować sobie takie prowokacyjne tematy. EOT
|
Nie powstrzymam się jednak przed wypowiedzią. W sumie taki sposób nazywania tematów ma sens i ułatwia szukanie/przeglądanie działu. Niestety całość jest napisana strasznie sztywno i urzędniczo (bez obrazy pawelblu). Faktycznie powiało grozą. Tekst zamiast zachęcać do ułatwiania życia na forum sobie i innym (poprzez poszanowanie dla netykiety i zasad działu) straszy. Strasznie straszy co zapewne przestrasza przestraszonych użytkowników. ;) Mnie nie, ale ja jestem twardzielem...
PS: Nadmiar zasad i przepisów jest zły. :blee: |
jejku czym Wy sie martwicie? i tak 90% userow nie czyta takich tematow ;)
|
Hm ... moze powinienem zaczac od " :uscisk: sIeMkA :piwo: bRaHó :peace: " ??
Zasady sa konkretne, rzeczowe I takie zostana bo taki jest charakter zasad/regulaminow A to ze jedni lubia pisac niby-wierszem Nie stawiajac kropek Nie oznacza ze zasady w dziale nosniki optyczne beda tak pisane Ja przeczytalem calosc jeszcze raz i nie widze tam nic groznego - sa tam rzeczy dla mnie i dla wielu oczywiste (o wlasciwym formatowaniu w dziale nosniki, o niepowtarzaniu tematow i o wlasciwym poziomie dyskusji - rozmowie na temat i szacunku). A moze zwracanie uwagi na orty jest takie grozne? Dyskusja zastepcza dosc niskich lotow ... z tego tez powodu nie widze sensu w jej kontynuacji rowniez w smietniku, a EOT pisany jak widac nie pomaga ... |
Cytat:
Cytat:
|
Instrukcja sposobu pisania postów wg mnie ok, a reszta, hmm... wyjdzie w praniu. :fiu:
|
oho, pawelblu zostal MODem,
dla merytoryki dzialu to dobrze, dla loozakow troche gorzej nie wiem, czy nie latwiej pisac posty nieszablonowe i szukac w "balaganie" niz mozolnie utrzymywac porzadek i komfortowo wyszukiwac fakt - generalnie pisza jedni a szukaja drudzy, czyli przerysowujac: zeby lepiej bylo zoltodziobom niech sie mecza wyjadacze zasadniczo jestem za sensownymi dyskusjami na temat, ale wiem ze to nie jest osiagalne zawsze coz, zycze powodzenia w utrzymywaniu porzadku na takim poziomie, jaki okresliles oj, bedzie ciezko... |
Cytat:
Weron dokładnie to wychwycił :taktak: Przecież napisałem, że mnie nie było Nikt nie ma obowiązku uczestniczyć w codziennych zawieruchach forum, prawda? A propos prowokacji - wprost nie mogę doszukać się miejsca gdzież ona ??? Śmietnik przepadł - to chociaż w OT można się podzielić swoimi myślami Miast bić się z nimi samemu :boks: Chyba, że coś przegapiłem podczas mojej absencji I tego teraz też nie wolno :O Cytat:
Także bez obrazy pawelblu :fiu: Cytat:
Wiem, że od dawna na to chorujesz :D Ale widzisz, tak to już jest Że jedni lubią pisać dyrektywy, a inni lubią pisać niby-wierszem Na całe szczęście dla wszystkich - ani jedno, ani drugie nie jest ścigane polskim prawem Cytat:
Czytając takie teksty oczuwam lekką nieśmiałość i poczucie bycia traktowanym z góry Kiedyś był już taki ustrój, gdzie jedni wymyślali jedynie słuszna linię rozumowania i postępowania dla innych Mniemając, że ich tylko tok czegokolwiek jest właściwy, słuszny, najlepszy, niepowtarzalny, fantastyczny, ect., ect. ... Ten ustrój już minął ... :papa: Niestety pozostały naleciałości ... :czytaj: I tak już na koniec Cały ten temat to podzielenie się z przymrużeniem oka swoimi odczuciami W tym temacie nikt nikogo do niczego nie zmusza Nikt na siłę nie musi się tu wypowiadać :nie: Chciałem poznać opinie - co sądzicie na ten temat Jak widać jednak przysłowie: uderz w stól, a nożyce się odezwą - ma tu swoiste potwierdzenie :mruga: Nikt tu nikogo nie atakuje i nie szkaluje Ale jak widać dla co poniektórych wyrażenie opinii na pewne tematy działa jak płachta na byka Widocznie krytyka jak najbardziej niewskazana :wsciekly: Niby błahy temat - a tu proszę - tylu rzeczy można się dowiedzieć Wnoski z niektórych wypowiedzi każdy wyciągnie sobie sam Pozdro dla wszystkich, a dla szczególnie urażonych przeprosiny i :kwiatek: :czar: |
Nom grozą powiało i to jak ;)
|
Ordung muss sein*
Dura lex, sed lex** Ps: tez mnie chwile nie bylo. I mam spozniony refleks. * - (niem) porzadek musi byc ** - (lac) twarde prawo, ale (przeciez)prawo Nadmierna kodyfikacja zachowan i sposobu wypowiedzi, prowadzi prosta droga do tyranii. (Ja - 15.08.05) |
Cytat:
:mruga: |
no i w sezonie ogorkowym jednak jakies kwiatki wyrosly.. palmy jak widze tez
beda banany za prowokacyjne zadawanie pytan? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01. |