![]() |
Hawk DVD-R 4x 4.7GB
sam tego nie kupiłem ;) dostałem do zapełnienia
płyta ma indeks x4, ale można zapisać i x8, ja nie byłem taki odważny i tylko x4 ;) ale nawet to nie do końca pomogło, jak widać (chociaż aż tak tragicznie nie jest, widziałem już gorsze wykresy) http://img299.imageshack.us/img299/4...palonax4te.png 8 ) :konf: |
Ilość załączników: 1
A tu wykres Hawk -R x4 palonego na moim starym Litku 832S ||
|
Cytat:
Hawki powinni zabronic produkowac :) :bicz: |
mój jest na innym nosniku, pewnie lepszym ;), co widac po wykresie.
ps. ta płyta daje sie normalnie odczytać z rozsądną prędkoscią ? |
Niezbyt, a końcówka w ogóle nie jest czytelna :)
Benchmark'u nie da się zrobić, a scandisk wywala na sam koniec, ale pierwsza połowa płytki jest jeszcze do użytku ;) |
tez dostalem kilka Hawkow w prezencie :/ az niedobrze mi sie zrobilo na sam ich wdok.. i juz myslalem zeby je komus opchnac.. wypalilem jednego na probe i wykres wyglada tak:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=24934&stc=1 Hawk DVD+ MCC003 wypalana x4 plytki byly zakupione w supermarkcie Albert :) (pakowane w kopertach-z tylu naklejka "Manta..") |
MCC003 ciekawe, ale wykres (jeden i ten sam 2 razy wstawiony ;) ) niczego sobie jak na płyty pewnie 4 sortu przy płocie fabryki Mitsubishi ;)
|
aj przestancie agdac.... hawki -R to byly zawsze *dosc* dobre nosniki - tylko roznie bylo ze stanem fizycznym okyt - niektore byly OK i palily sie tak samo jak verby a niektore tragedia.....
|
Cytat:
|
z tym ze wlasnie mowie ze nie wszystkie - jakbym mial wybierac hawk titanium esperanza mediastore to w hawku zdecydowanie najwieksza szansa na dobra plyte.....
|
Esperanza DVD-R 4x tez ostatnio zaczela byc spowrotem GSC, a to dosc dobry nosnik. Ja bym z w/w wybral wlasnie nia.
|
Cytat:
Te moje to dwa egzemplarze Hawk-R x4 ENGAGE 01, oba tragiczne :ysz: o kolorze żółtym (czy też złotym ;) ) Mam też przypadkowo (zamiast filmu w gazecie była czysta płytka DVD :blee: ) Hawka +R (białego) właśnie MCC 003 (czyli x8) ale oznaczonego jako x4 i dużo, naprawdę dużo lepiej (wypalony został na Necu kolegi) :) |
no fakt :D temat zaczety "minusem" (nawet nie zauwazylem) no a jakos tak poprostu podpialem tutaj mojego plusa :) dla celow czysto porownawczych i informacyjnych
|
:spoko: :piwo: :)
PS. ENGAGE 01 to Monarch Photonics Corp. :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18. |