![]() |
Cytat:
Co do Fiatów - sam dobrze wiem, że awaryjne (Ojca Fiat tego dobrym dowodem), ale mam do nich sentyment - produkcja w Polsce, tanie części i jakoś tak w ogóle. Co do poduszek - prawda - potrafią uratować życie, ale potrafią je też odebrać ! Nie jestem kierowcą - ale nie wyobrażam sobie kręcić bombą z opóźnionym zapołonem - to jakby na kierownicy powiesić granat ! Wiem, że to dziwny pogląd, ale taki mam ! ro29 P.S. to skrócona wypowiedź - bo dwie poprzednie próby jej zamieszczenia poprzez IE, skończyły się zwisem przeglądarki (??) - może teraz przez FF się uda EDIT - udało się - ale czemu IE mi się wiesza ?? |
Dla mnie benzynówka 3 litry to trochę za dużo. Jeśli już 3 litry to tylko w dieslu.
Masz swego meśka przerobionego na gaz ? Ile on tobie pali ? Miałem okazję przejechać się takim samym tyle tylko że z motorem 2.6. Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Idzie jak burza. To twój... :) taka szybka gwiazdka. |
Cytat:
|
Od Fiatów mechanik kazał trzymać się z daleka, a ja specjalnie nie oponowałem, bo jak obejrzałem sobie trochę tych samochodów w salonach, to byłem bardzo rozczarowany wyposażeniem i generalnie komfortem. Dodatkowo wcale przyjemnie mi się tym nie jeździło.
Co do zdjęć pod maską, to zrobię je w najbliższym czasie i pokażę. Może nawet dzisiaj, jak będę miał chwilę czasu. Poduszka jest jedna, dla kierowcy. Ja też specjalnie ich nie mówię, ale znam faceta, któremu ta kiedyś uratowała życie, więc mają one i swoje zalety. |
Andrzej trzeba było kupic matuli Mercedesa w124 z 2,5 litrowym diselkiem.
Ten na jednym zdjeciu to chyba twój ? Poluję na takiego, ale na razie beczka mi dobrze chodzi. |
Witam !
Wydaje mi się, że ogólnie niezły wybór - szkoda, że nie pokazałeś jak wygląda pod maską itd. - dla mnie to dużo ważniejsze i stan techniczny, niż lakier :) Choć ja bym w tej cenie wybrał chyba Fiata (choć na pewno bardziej awaryjne), tylko że można by kupić może coś młodszego - no i mam jakiś dziki sentyment do tej marki. Ale jak ten jest w dobrym stanie - to OK Miłego użytkowania życzę !!! ro29 (mam nadzieję, że poduszek powietrznych nie ma ;) ) |
Andrzej renówek nie znam, dlatego raczej nic nie powiem na temat tego samochodu, ale na zdjęciach wygląda bardzo dobrze i mam nadzieję, że mama będzie zadowolona z tego samochodu. Silnik wydaje mi się trochę za słaby 1.2 to imho trochę za mało dla takiego samochodu no, ale kobiety mają trochę inne wymagania...
Cytat:
Do tej pory musiałem wymienić tłumik końcowy (przepalił się po 70.000 Km, co nie ukrywam trochę mnie zmartwiło), tłumik środkowy (przepalił się po 100.000 Km to już trochę mniej mnie zmartwiło) w tej chwili kolejna robota, która mi się szykuje to wymiana lewego górnego przedniego wahacza (przebieg 116.000 Km, ale biorąc pod uwagę prędkości, z jakimi jeżdżę po dziurawych polskich drogach to zbytnio mnie to nie martwi ||), wahacz już kupiłem 180 zł na allegro nowy, ale nie oryginalny. Ale przez te siedem lat ta, Honda :serdusz: nigdy mnie nie zawiodła (czyt. nie musiałem być holowany) silniki potwierdzam bajka choć nie ukrywam że trochę mocy brakuje, ale co chcieć więcej od silnika o pojemności 1.4 Mogę też potwierdzić, że modele składane przez japończyków są zdecydowanie lepsze. pozdr. |
Cytat:
no i jeszcze zdazylo sie przetransformowac na nowszy model :> |
Cytat:
|
hymmm...
a co ten samochód robi u mnie pod domem? :> szybki, z Wrocka w chwilę :fiu: :fiu: 8 ) |
To nie o chwalenie nawet chodzi, tylko ja już napisałem, że samochód kupiony, a tu dalej mi różne modele proponujecie ;)
@ Ed Hunter Nie powinny raczej być potrzebne. Fakt - wrocław to wrocław, ale my raczej po dziurach nie jeździmy, a już na pewno nie szybko, więc nie powinno być problemu. @ Dorian Klimy i ABS niestety nie ma, jednak reszta przesądziła na korzyść kupna. Jeśli chodzi o silnik to właśnie 1,2 (zapomniałem napisać). Dynamiczne może super nie jest (chociaż na tego typu auto to narzekać nie można), koni ma chyba 60, ale jeździ bardzo przyjemnie, a w środku rzeczywiście jest bardzo wygodne. Generalnie bardzo komfortowo się w nim jeździ. Co do awarii to zobaczymy. Znajomy mechanik mówił, że z raczej nie powinniśmy mieć z nim problemu, ale wszystko możliwe. Dzięki za wskazówki - będę wiedział na co w przyszłości zwracać uwagę. Jeśli chodzi o bagażnik, to z hałasem jeszcze nie wiem. Generalnie autko jest dość ciche, przynajmniej na tyle, na ile na razie mogłem stwierdzić (krótka jazda próbna na giełdzie i dookoła ulicy przy domu). Wieczorem może przejadę się gdzieś, gdzie będzie można przyspieszyć i zobaczyć, jak zachowuje się przy większych prędkościach. Ale sam bagażnik potrzebny nam nie jest, a jego zdjęcie to chwila (na zacisk - kluczyk). Pod spodem (lakier) też nie ma śladu korozji, więc to nie jest problem. |
Nie wiem co Ci odpisać Andrzeju. Autko rzeczywiście w wyśmienitym stanie, choć chyba nie ma klimy i ABS jak wcześniej zakładałeś w wymaganiach.Cena uczciwa jak za ten rocznik i za stan auta. Nie napisałeś też jaki silnik...Kuzyn ma Clio II z silnikiem 1.2 - miło się autko zbiera, jest dość ciche i wygodne...jednak cierpiało też na kilka dość uciążliwych awarii - min. coś z zawieszeniem, stacyjka, elektryka szyb - stąd nie umiem wypowiedzieć się obiektywnie. Nie wiem jak francuskie zawieszenia sprawują się na drogach gdyż sam francuskiego auta nigdy nie miałem , a opinia o miękkości zawieszeń franzuzów vs nasze polskie drogi zawsze była dość jednoznaczna. Dodatkowo - jak się sprawuje bagażnik dachowy przy prędkościach powyżej 120km/h? Chodzi mi o hałas we wnętrzu auta.
Gratuluję jednak wyboru i zakupu..śliczne małe autko:). najciężej się zdecydować , a to już macie za sobą. |
Cytat:
ładne, czerwone, dobrze utrzymane. 8 ) Kup komplet łożysk do kół (przednie na bank) :taktak: wrocławskich ulic długo nie wytrzymają. |
Ekhm... czy ktoś zwrócił uwagę na mój poprzedni post? ;)
Na wypadek, gdyby jednak nie rzucił się w oczy: 1) http://img294.imageshack.us/img294/3222/15ch.jpg 2) http://img294.imageshack.us/img294/7573/24hd.jpg 3) http://img294.imageshack.us/img294/2523/38xe.jpg 4) http://img294.imageshack.us/img294/8607/46dp.jpg 5) http://img359.imageshack.us/img359/3783/56ew.jpg |
Dzięki już rozumiem:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:48. |