Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Wybuchła Płyta !! (https://forum.cdrinfo.pl/f28/wybuchla-plyta-55442/)

Slobodan 13.08.2005 20:26

Wybuchła Płyta !!

Dzisiaj , moj brat :podbite: poprosil mnie abym przegral mu plytke , mowie ok , wkladam ja do napedu a ten kreci wierci ... szybciej szybciej coraz wiekszy szum i nagle słysze buuuuum !! To bylo traumatyczne przezycie , tacka nie chce sie wysunac , otwiera sie lekko wypadaja mini kawaleczki ;-( . Wqurzony zanosze mu kompa i rzadam naprawy , rozkrecil nagryware wysypal te kawalki , no i niby dziala ale jakos tak inaczej , glosniej , bardziej rzezi ;/ nagrywa niby ok , ale czy nie ma to wplywu na nagrywane plytki ?! :\ :\ ??

wolfen3 13.08.2005 20:33

moj kolega mial podobną sytuacje, ale on wsadził do czytnika płyte z małym pęknięciem. Pare sekund i bylo po wszystkim. Dokladnie tak samo jak u ciebie mowil ze chodzi glosniej itp..az w koncu padla totalnie. On mial jakiegos TEAC'a 52x

pykson 13.08.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez Slobodan
Dzisiaj , moj brat :podbite: poprosil mnie abym przegral mu plytke , mowie ok , wkladam ja do napedu a ten kreci wierci ... szybciej szybciej coraz wiekszy szum i nagle słysze buuuuum !! To bylo traumatyczne przezycie , tacka nie chce sie wysunac , otwiera sie lekko wypadaja mini kawaleczki ;-( . Wqurzony zanosze mu kompa i rzadam naprawy , rozkrecil nagryware wysypal te kawalki , no i niby dziala ale jakos tak inaczej , glosniej , bardziej rzezi ;/ nagrywa niby ok , ale czy nie ma to wplywu na nagrywane plytki ?! :\ :\ ??

:glaszcze:
gdyby to byl liteon to trzeba bylo nie rozkrecac tylko zaniesc do serwisu
jezeli bylaby jeszcze na gwarancji prawdopodobnie by ja wymienili

Hinks 13.08.2005 21:23

Cytat:

Napisany przez pykson
:glaszcze:
gdyby to byl liteon to trzeba bylo nie rozkrecac tylko zaniesc do serwisu
jezeli bylaby jeszcze na gwarancji prawdopodobnie by ja wymienili

Miałem tak 2 razy z Liteon'em :(
1 raz przy słuchaniu muzy z płytki.
2 raz przy graniu.
Nie wiem może na jakieś trefne (nagrywarki, może płytki) trafiłem czy co...
I zawsze trzymają z tydzień, a później dostaje nowy, lepszy sprzęt :D
Teraz dostałem od nich (jakieś pół roku temu) i odpukać chodzi cały czas :)

mgit 13.08.2005 21:44

mi też raz płytka wybuchła w nagrywarce ;) na szczeście po miesiącu czekania dali mi nową :)

TORQUE 13.08.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez mgit
mi też raz płytka wybuchła w nagrywarce ;) na szczeście po miesiącu czekania dali mi nową :)

pewnie to był jakiś LG? :) bo chyba tylko oni tak długo trzymają hehe

mgit 13.08.2005 22:00

Cytat:

Napisany przez TORQUE
pewnie to był jakiś LG? :) bo chyba tylko oni tak długo trzymają hehe

Żaden LG ||
LiteON zakupiony w TPC w legnicy 8 ) co ciekawe znam klika osób co też tam kupili i litek im padł od pierwszej płytki || tak jak i mi :)

A jako ciekawostke dodam iż gosć w TPC wmawiał mi że to z mojej winy rozsadziło płytke verbatim i że nie wywważyłem płytki tym samym nie przyjmie nagrywarki do servisu, po dłużej rozmowie w ojczystym języku odrazu przyjoł :D

TPC ma najgorszy servis ;)

TORQUE 13.08.2005 22:11

Cytat:

Napisany przez mgit
Żaden LG ||
(...) nie wywważyłem płytki tym samym nie przyjmie nagrywarki do servisu(...)

to co Ty miałeś niby z nią robić, cyrklem odrysować kółko na płytce i nożyczkami równo wyciąć? ;)
Ten gość chyba nie wiedział co mówi. :D

mgit 13.08.2005 22:14

Cytat:

Napisany przez TORQUE
to co Ty miałeś niby z nią robić, cyrklem odrysować kółko na płytce i nożyczkami równo wyciąć? ;)
Ten gość chyba nie wiedział co mówi. :D

Za to była rozmowa w ojczystym jęzku aż kierownik (czy jakis wyższy rangą) skepu przyszedł i kazał mu przyjąć :fiu:
W TPC w legnicy mają bardzo nie miłą obsługe || jak ich się nie wyzwie to się nic nie załątwi ... 8 )

MetalSlug 14.08.2005 10:48

Cytat:

Napisany przez mgit
A jako ciekawostke dodam iż gosć w TPC wmawiał mi że to z mojej winy rozsadziło płytke verbatim i że nie wywważyłem płytki tym samym nie przyjmie nagrywarki do servisu, po dłużej rozmowie w ojczystym języku odrazu przyjoł :D

Trzeba było płytkę zaraz po zakupie zanieść do zakładu wulkanizacyjnego. Wyważają tam koła to i z płytką by sobie poradzili. :haha:

AssasinX 14.08.2005 23:22

hmm ciekawy temat ???
Mi sie przynajmniej nic podobnego nie stało ;) Moja nagrywarka była 0 razy u naprawy :D

ed hunter 15.08.2005 08:18

mojemu sistrzeńcowi rozpadło się oryginalne Diablo. :| (ach nie ma jak oryginał :\ )

nagrywarka leży i czeka aż ją rozkręcę a cuda bywają, bo znajomy, po eksplozji płytki, wyczyścił stary cd-rom i działa.

Hinks 15.08.2005 12:05

Cytat:

Napisany przez AssasinX
hmm ciekawy temat ???
Mi sie przynajmniej nic podobnego nie stało ;) Moja nagrywarka była 0 razy u naprawy :D

Zawsze musi być ten pierwszy raz ;p
Gdzieś mam płytkę która jest "troche" nadpęknięta :D
Kilka obrotów i będzie w częściach ;)

AssasinX 15.08.2005 17:17

Cytat:

Napisany przez Hinks
Zawsze musi być ten pierwszy raz ;p

Zgadzam sie :taktak:

Cytat:

Napisany przez Hinks
Kilka obrotów i będzie w częściach ;)

:haha:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50.