Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nero (https://forum.cdrinfo.pl/f57/)
-   -   Nero Najgorszy ? (https://forum.cdrinfo.pl/f57/nero-najgorszy-55485/)

RR67 15.08.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez Atronic
Wydaje mi się ( ale mogę się mylić) że to iż system idzie z SATA nie ma wpływu na twój problem . Bardziej stawiałbym na to , że jakieś sterowniki gryzą się w tym pierwszym systemie . Próbowałeś zainstalować ASPI?

Tak instalowałem ASPI nic nie pomogło, w tej chwili nie posiadam kabli żeby przepiąć dysk z systemem tak by w biosie występował jako master 1, w tej chwili jest ako master nr 3, czyli po nagrywarce. System z którego nagrywa (żecz dzieje się w tym samym komputerze) jest na drugin dysku, który ustawiny jest na pozycji nr 2 przed nagrywarkami. Nie wiem czy to ma znaczenie ale spróbuje jak kupię przejściówki do dysku SATA.

pozdrawiam.

mgit 15.08.2005 14:45

szkoda że CDBurnerXP Pro 3 nie uznaje polskich liter typu śćńź....:(

Atronic 15.08.2005 14:29

Cytat:

Napisany przez RR67

Dodam jeszcze że doinstalowałem drugi taki sam system po odpaleniu w nim problem nie występuje. Dodm jeszce, że ten drugi system zainstalowałem na starym dysku a system przy którym występuje problem jest zainstalowany na nowym S-ATA.

Pozdrawiam.

Wydaje mi się ( ale mogę się mylić) że to iż system idzie z SATA nie ma wpływu na twój problem . Bardziej stawiałbym na to , że jakieś sterowniki gryzą się w tym pierwszym systemie . Próbowałeś zainstalować ASPI?

RR67 15.08.2005 12:12

Cytat:

Napisany przez Atronic
Napisz coś więcej . Jakie wersje programów , jaki system , jaka nagrywarka itp. z takiego opisu to można tyle zrozumieć co z opisu auta :" mam czerwone auto z pękniętą szybą i powiedzcie mi dlaczego pali 12 l/100km ".

Podaj konkrety odnośnie twojego kompa. Ja używam głównie Nero bo jest to zdecydowanie dobry program . Nie zdarzyło mi się aby Nero zawiódł mnie , jeśli to ja nie popełniłem błędu .

Dziękuję za odpowiedz " Nero NAJGORSZY" to sposób na rozpoczęcie rozmowy. Odpowiem na twoje pytania to może coś pomożesz.
-Mój system to w. xp sp1.
-nagrywarki które wyprubowałem to LG i LAITON

Podejżewam, że nie jest to wina ngrywarki tylko kolejności wpięcia dysków lub braku jakichś sterowników, tylko dlaczego akurat neto jest taki "delikatny".
Co Ciekawe po odinstalowaniu kontrolerów IDE i pozwolenu żeby system je ponownie wykrył NERO w 6.6.0.1 nagrał jedną CD myślałem, że mam kłopot z głowy ale nic z tego przy następnej CD znowu konunikat "błąd zapisu informacji o multisesji"
Podejżewam złą kolejnoś wpięci dysków, ale dlaczego za pomocą innych programów do nagrywania problem nie występuje.
Dodam jeszcze że doinstalowałem drugi taki sam system po odpaleniu w nim problem nie występuje. Dodm jeszce, że ten drugi system zainstalowałem na starym dysku a system przy którym występuje problem jest zainstalowany na nowym S-ATA.

Pozdrawiam.

yahol 15.08.2005 11:57

Cytat:

Napisany przez yahol

gdybym byl wrozem - a nie jestem - napisalbym wiecej.

C.Z.N.*

* co zostalo napisane

RR67 15.08.2005 11:46

Cytat:

Napisany przez ed hunter
zapewniam Cię, że odbiega i to znacznie.

po prostu, aby wyciągać wnioski trzeba mieć z czego.

jeśli nie opisuje się problemu dokładnie, nikt nie będzie zgadywał co jest źle.

a na pewno źle jest napisany nie jeden wyraz, rozumiem, że są one przez przypadek wrzucone do posta. :idea: ;)

pozdrawiam.

Dla wroza nie powinno być problemów z rozpoznaniem przyczyny nawet z takiego opisu, jeżeli wogóle coś ciebie to interesuje.

pozdrawiam i nie oczekuję na dalszy dialog

Atronic 15.08.2005 08:58

Cytat:

Napisany przez RR67
POSIADAM TRZY PROGRAMY DO NAGRYWANIA DANYCH NA CD DVD
SĄ TO:
-CDBurnerXP Pro 3
-DeepBurner i
-Nero Burning ROM
CDBurnerXP Pro 3 i DeepBurner NAGRYWAJĄ POPRAWNIE PŁYTY CD I DVD NATOMIAST NERO !!! PO PRZYGOTOWANIU DANYCH DO NAGRANIA I URUCHOMIENU FUNKCJI NAGRYWAJ PADA WYŻUCA KOMUNIKAT
"BŁĄD ZAPISU INFORMACJI O MULTISESJI" PÓŹNIEJ JESZCZE JEDEN CZERWONY KRZYŻYK.
CZY NERO TO TAKI BADZIEW CZY MOŻE JA COŚ ŹLE USTAWIAM.

POZDRAWIM

Napisz coś więcej . Jakie wersje programów , jaki system , jaka nagrywarka itp. z takiego opisu to można tyle zrozumieć co z opisu auta :" mam czerwone auto z pękniętą szybą i powiedzcie mi dlaczego pali 12 l/100km ".

Podaj konkrety odnośnie twojego kompa. Ja używam głównie Nero bo jest to zdecydowanie dobry program . Nie zdarzyło mi się aby Nero zawiódł mnie , jeśli to ja nie popełniłem błędu .

ed hunter 15.08.2005 08:08

Cytat:

Napisany przez RR67
Dzięki Za Reakcję.
Rozumię, że Twoja Wiedza Nie Odbiega Od Mojej.

Pozdrawiam.

zapewniam Cię, że odbiega i to znacznie.

po prostu, aby wyciągać wnioski trzeba mieć z czego.

jeśli nie opisuje się problemu dokładnie, nikt nie będzie zgadywał co jest źle.

a na pewno źle jest napisany nie jeden wyraz, rozumiem, że są one przez przypadek wrzucone do posta. :idea: ;)

pozdrawiam.

RR67 15.08.2005 02:29

Dzięki Za Reakcję.
Rozumię, że Twoja Wiedza Nie Odbiega Od Mojej.

Pozdrawiam.

yahol 15.08.2005 00:05

Ta druga opcja jest znacznie bardziej prawdopodobna :D

Moim zdaniem.

Skromnym.

Ps: gdybym byl wrozem - a nie jestem - napisalbym wiecej.

RR67 14.08.2005 23:30

Nero Najgorszy ?

POSIADAM TRZY PROGRAMY DO NAGRYWANIA DANYCH NA CD DVD
SĄ TO:
-CDBurnerXP Pro 3
-DeepBurner i
-Nero Burning ROM
CDBurnerXP Pro 3 i DeepBurner NAGRYWAJĄ POPRAWNIE PŁYTY CD I DVD NATOMIAST NERO !!! PO PRZYGOTOWANIU DANYCH DO NAGRANIA I URUCHOMIENU FUNKCJI NAGRYWAJ PADA WYŻUCA KOMUNIKAT
"BŁĄD ZAPISU INFORMACJI O MULTISESJI" PÓŹNIEJ JESZCZE JEDEN CZERWONY KRZYŻYK.
CZY NERO TO TAKI BADZIEW CZY MOŻE JA COŚ ŹLE USTAWIAM.

POZDRAWIM

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43.