![]() |
problem - DTS.Audio.CD
mam taką płytkę DTS.Audio.CD na samej płycie mam 3 pliki z rozszerzeniem
.cda - czyli chyba wav problem: gdy chcę jej posłuchać w komputerze to strasznie syczy tak jakby kodek był zły albo co - niewiem jak sobie z tym poradzić by uzyskać normalny dżwięk ps. ciekaw jestem czy taką płytę da się odtworzyć na jakimś stacjonarnym napędzie |
Cytat:
podłącz do jakiegokolwiek amplitunera KD z DTS i usłyszysz muzyczkę, czy co tam to jest. :) pozdrawiam, |
dzieki za szybką odpowiedż
posunołem się dalej mianowicie: programem InterVideo WinDVD 6 udało mi się uzyskać poprawny dżwięk prędzej niemigłem go uzyskać bo ww wwyrzej wymienionym programie miałem włączoną opcję spdif - czyli przekierowanie sygnału na zewnętrzny dekoder (amplituner) ktury nie rozpoznał dts CZYLI audio cd dts to twor bez przyszłości wprowadzający tylko bałagan zarazem jakość terz jest wątpliwa pozdrawiam |
ps. błędy to moja specjalność
|
"Jakość jest wątpliwa" ???? Czy ty naprawde wiesz co piszesz???? Polecam Ci zakup płyty J.M. Jarre 'AERO' lub chociaż jej pożyczenie od kogoś i wtedy proszę żebyś napisał czy 'jakość jest wątpliwa' !!!
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/s...ear_22553.html http://www.surcode.com/ |
Rafakow napisałem tak poniewarz mam amplituner wysokiej klasy z tekoderami w tym z DTS i gdy w programie windvd włanczam opcje spdif to sygnał jet przekierowany bezdośrednio do amplitunera (wszystkie opcje nawwet głośniej ciczej w komputerze są wtedy nieaktywne - w momęcie odtwarzania płyty DVD z dżwiękiem AC3 czy dts albo z pliku z samą muzyką .ac3 dts
a ta płyta co ją posiadam AUDIO CD DTS jest nie rozpoznawana przez dekoder (amplituner) więc wniosek jest taki rze to nie jest 100% DTS napisałeś o płycie J.M.Jare Aero - napisz coś więcej czy to jest dts ilu kanałowy bitrate a przedewszystkim naczym ją odtwarzasz |
trafił mi się kolejny plik :Alan Parsons Project - I Robot.dts
i za cholere mie mogę go odtworzyć czy ktoś wie ( z czym to sę je) |
Płyta J.M. Jarre'a "AERO" zapisana jest w stereo 2.0 oraz w "przestrzeni" Dolby 5.1 i DTS. Można się na własne uszy przekonać o możliwościach różnych systemów. Dla mnie osobiście DTS jest powalający na kolana.
Nośnikiem jest DVD ale widziałem gdzieś do zassania płytkę CD Audio tylko w DTS-ie. Odtwarzam to na zestawie Yamahy. PS> Jakim przewodem masz połączony komputer z amplitunerem? |
J.M. Jarre'a "AERO" mam okazje jej słuchac a dokladne 26 piosenek
w dolby digital czyli .ac3 kabelek coprawda nie jest profesjonalny ate jednorzyłowy ekran czli masa i + pewnie o to ci chodziło powyrzsze 26 piosenek jest to 100% ac3 amplituner dekoduje(włancza się lampka dekodera) natomiast za cholere nie morze sobie poradzić z : Alan Parsons Project - I Robot.dts czy DTS.Audio.CD ciekaw jestem jakie rozszerzenie powinnien mieć plik DTS - czy .dts ,cda,wav zwracam się do tych co mają płytę dts.audio.cd na jakim sprzęcie odtwarzają i czy amplituner rozpoznaje ścierzkę DTS |
ja płytki DVD-Audio lub CD Audio DTS odpalam w PowerDVD6, lub w Creative MediaSource DVD-Player, na sprzęcie SB Audigy 2 ZS Platinum, głośniki Logitech Z-680 THX, a propo J.M Jarre mam 2 płytki Sessions 2000 (DTS)i Geometry of Love (DTS) w obydwu dzwięk powala. jakby ktoś miał płytke AERO w DTS lub wiedział gdzie to można znaleść byłbym wdzięczny.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Co do komputerowych odtwarzaczy, to tych płyt słuchałem przy pomocy np SubEditPlayera, warunek, zarówno w dekodeku ac3filter, jak i w ustawieniach Audigy (bo tą mam) trzeba ustawić s-pdif, w innym przypadku nie bedzie działać. Sygnał wypuszczany na Ampli Yamaha RVX350. pozdrawiam, Ps. Co do pytania o rozszerzenie, to mam parę nagranych jako "zwykłe" CD-Audio i parę na DVD-R jako pliki z rozszerzeniem *.dts i jest to samo :) |
namor => Wielkie dzięki ! troszke mi to zajmie ;) ale myśle że warto musze usłyszeć Oxygene 4 w DTS 8 )
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:22. |